Tgrt Haber
01 Aralık 2014 10:11

Yolcular metrobüs durağında eylem yaptı

Haramidere metrobüs durağında bir grup yolcu, metrobüs yolunu geçişe kapatarak eylem yaptı.

Yolcular metrobüs durağında eylem yaptı
metrobüs, haramidere metrobüs eylem, haramidere metrobüs durağı,

 Metrobüsün Haramidere durağında bekleyen yolcular, sabah saatlerinde  "bütün metrobüslerin dolu geldiği ve boş olanların durmadığı, bu yüzden uzun süre  araç bekledikleri" gerekçesiyle metrobüs yoluna inerek burayı geçişe kapattı.  Yolcular, öncelikle yola inerek 34 BZ (Beylikdüzü-Zincirlikuyu) hattında çalışan  boş bir metrobüsün önüne geçti ve şoförden kapıları açması talebinde bulundu. Metrobüs şoförü vatandaşlarla tek tek konuşarak "kendisinin başka bir  durakta duracağını ve bu yüzden kapıları açamayacağını" söyledi. Bunun üzerine  bazı vatandaşlar tekrar yolcu bekleme bölümüne geçti. Yolcuların tüm ısrarına  rağmen metrobüsün kapıları açılmadı. Bunun üzerine diğer eylem yapan vatandaşlar  da metrobüs yolundan çekildi.   Bir süre daha durağa boş metrobüs gelmemesi üzerine yolcular bu sefer  de 34 TN 5828 plakalı 34C (Beylikdüzü-Cevizlibağ) hattındaki başka bir boş  metrobüsün önüne geçti ve "kapıların açılmaması halinde yoldan  çekilmeyeceklerini" belirtti. Yolcuların yoldan çekilmemesi ve kendisinden  ısrarlı olması sonucunda, şoför kapıyı açtı.
 Durakta metrobüse binmek için bekleyen yolculardan Ali Kahraman, her  sabah bu duraktan işe gitmek için metrobüse bindiğini, özellikle bu yıl bütün  metrobüslerin tıklım tıklım dolu geldiğini ve binemediklerini söyledi.   Durağa çok az sayıda boş metrobüs geldiğini dile getiren Kahraman,  "Geçen sene ile bu sene arasında kalabalık açısından dağlar kadar fark var. Bu  yıl uzun süre boş metrobüs bekliyoruz. Gelen metrobüsler hep dolu geliyor. Onlara  hiçbir şekilde binemiyoruz. Boş metrobüsler durmuyor. bu boş metrobüsler bu  kalabalığı görmesine rağmen nereye gidiyorlar anlamıyorum" diye konuştu.  Taner Karacan isimli başka bir yolcu ise her sabah Zincirlikuyu'daki  iş yerine gitmek için metrobüsü kullandığını kaydederek, "Aslında güzel bir  hizmet ama artık kaldırmıyor kalabalığı. Bazen onlarca metrobüs önümüzden geçip  gidiyor. Gerçekten çok kalabalık oluyor. Daha farklı bir uygulamaya gidilebilir.  Mesela geçen sene yöneticilerin kameradan izleyip yolcu kalabalığına göre  duraklara boş metrobüs gönderdiğine ilişkin haberler vardı. Bu sene hiç  göremiyoruz bu uygulamaları" ifadelerini kullandı. Kaynak: AA
Yolcular metrobüs durağında eylem yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...