Tgrt Haber
03 Aralık 2014 18:29

Cizre'de siyahi futbolcularla kahvede okey oynuyorlar

Şırnak'ta Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Cizrespor'da forma giyen Fildişi Sahili'nden Serge Pacome Djiehoua ve Malili Boubacar Moussa Traore'ye ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor.

Cizre'de siyahi futbolcularla kahvede okey oynuyorlar
cizre, siyahi, futbolcu, Cizre,Suriye,fırsat,Kürtçe,şırnak,Boluspor,haberler,Yunanistan,Antalyaspor,Fildişi Sahili,

Cizrespor'un Yunanistan ikinci liginden transfer ettiği ve bir dönem  Antalyaspor ve Boluspor'da oynayan Djiehoua ile geçen sezondan bu yana takımda  yer alan Traore'yi ilçe halkı adeta bağrına bastı. Siyahi futbolculara, karşılaşmalarda taraftarın tezahüratının yanı  sıra sokakta da vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunuyor. Djiehoua, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferin  gerçekleşmesinin ardından çok sayıda kişinin kendisine bu işten vazgeçmesini ve  Cizre'ye gitmemesi yönünde telkinde bulunduğunu belirterek, bunları dikkate  almadığını söyledi. Daha önce Antalyaspor ve Boluspor'da forma giydiği için Türkiye'yi çok  yakından tanıdığını dile getiren Djiehoua, Cizrespor'da futbol oynamaktan keyif  aldığını kaydetti. "İlk geldiğim anda havaalanındaki ilgi beni çok etkiledi. Burası çok  güzel ve insanlar beni çok seviyor" ifadesini kullanan Djiehoua, şöyle konuştu: "Burası aile gibi bir ortam ve çok iyi arkadaşlarım var. Onun için  burada olmaktan mutluyum. Hemen hemen her maçta gol atıyorum. Çarşıya çıktığımda  herkes yanıma gelip benimle fotoğraf çektiriyor. Ben de bu ilgiden dolayı çok  memnunum. Antalyaspor taraftarı da beni seviyordu ama buradaki sevgi başka."
 
İzinsiz gösteriler korkuttu
 
Djiehoua, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine IŞİD tarafından  yapılan saldırının ardından ilçede izinsiz gösteriler düzenlendiğini anımsatarak,  "Silah sesleri ve atılan gaz bombalarından dolayı biraz korktum. Çünkü ilk defa  böyle bir şey yaşadım" diye konuştu.Ancak daha sonra kulüp yetkililerinin durumu kendilerine anlattığını,  bu nedenle artık korkmadığını ifade eden Djiehoua, Cizrelileri çok sevdiklerini  vurguladı.
 
Kürtçe öğrenmeye çalışıyor
 
Traore ise yaklaşık 2 yıldır Cizrespor'da forma giydiğini anımsatarak,  taraftarlarla iyi diyalog kurmak için Kürtçe öğrenmeye başladığını söyledi.
 
Cizrelilerin yabancı oyunculara çok iyi davrandığını bildiren Traore,  şöyle dedi: "Burada yabancı olduğumuzu hissetmiyoruz. Gelenek ve göreneklerini çok  yakından öğrenmek istiyoruz ancak yoğun antrenman ve maç programı nedeniyle  fırsat bulamıyoruz. Özellikle izinli olduğum gün düğüne gitmek istiyorum."
 
"Çocuklar sokakta dahi görse tezahürat yapıyor"
 
Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal da Djiehoua ve Traore'yi ilçe  halkının çok sevdiğini ifade ederek, "Çocuklar sokakta görse dahi tezahürat  yapıyor. Djiehoua ve Traore takıma büyük katkı yaptı" dedi. Ünal, Ziraat Türkiye Kupası'nda zorlu rakipleri geride bırakıp gruptan  çıkmayı hedeflediklerini de söyledi.
 
Takım kaptanı Bünyamin Kılıç, Djiehoua'nın deneyimli bir oyuncu  olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Djiehoua'nın transferinin ardından bazı gazetelerde kaçtığına ilişkin  haberler yayımlandı. Oysa öyle bir sıkıntımız olmadı. Djiehoua takıma sonradan  katılmasına rağmen çok çabuk adapte oldu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...