Tgrt Haber
08 Aralık 2014 19:07

THY'nin yeni pilotları brövelerini taktı

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Akademisi'nden mezun olan 71 pilot, bugün ailelerinin de hazır bulunduğu bir törenle brövelerini taktı ve diplomalarını aldı.

THY'nin yeni pilotları brövelerini taktı

Törende bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 2003 yılında askeriyeden emekli 24 pilotu uçak yetersizliği nedeniyle alamaz durumda olduklarını, ancak şimdi 4 bin pilot sayısına ulaştıklarını vurguladı. Topçu, şöyle devam etti; “Bugün gelinen noktada, 264 uçakla dünyanın en büyük dört ağından birine sahibiz. Dünyanın en çok ülkesine uçan ve 12 yıl üst üste kâr eden ve etki alanını genişleten bir THY var. THY ailesi artık 45 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. THY ailesine katılan 71 pilot arkadaşımızın sorumluluğu tabii ki herkesten fazla. Çünkü o pilot arkadaşlarımız kokpite oturduğu zaman, arkasında 150, 180, 340 ve 350'ye kadar yolcu bulunan uçakları uçuracaklar. Bugün bir yüksekokul mezunu pilot arkadaşımızın 2. pilot olarak yetişmesi bazen 26, bazen 28 ay alıyor. Gerçekten üniversite hayatından sonra bu olaylara katlanmak aileler açısından da zor. Hamdi Topçu, havayolu şirketleri arasında en iyi eğitimi vermeyi hedeflediklerini dile getirerek, THY'nin 2023 vizyonu çerçevesinde pilot alımlarını planladıklarını ifade etti. Topçu, Bu çerçevede, büyük şirket olma hedefini gerçekleştirme adına, sadece pilot açısından söylüyorum, şu anda çok büyük girişimler yaptık. Uçuş Akademisi'ni kurduk. Bu Uçuş Akademisi yeterli olmadı. Kısa zamanda pilot ihtiyacımızı karşılama adına yurtdışındaki pilot okullarıyla ve üniversitelerle işbirliğine giderek, arkadaşlarımızı çok çetin, zor bir seçim sürecinden sonra, en iyi donanımlarıyla beraber uçuş okullarına göndererek eğitilmelerini sağladık diye konuştu.

'PİLOTLAR, BİZİM ASTRONOTLARIMIZ'

THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı konuşmada, 2023 yılında 120 milyon yolcu taşıyacaklarını belirterek, şunları söyledi: 'Pilot sayımız 4 binin biraz altında. 2023'lerde inşallah 120 milyon yolcu taşıyacağız. O zaman pilot sayımız 7 binleri geçecek. Aramıza hoş geldiniz. Geçen törende söylediğim gibi, şimdi de söylüyorum; bizim pilotlarımız, bizim astronotlarımızdır. Aynı derecede eğitim yapıyorlar. Marka değerimiz Allah'ın izniyle iyi gidiyor. Daha da iyi olacak. 2017'de yeni havalimanı açıldığı zaman, oradan 300'ün üzerinde uçakla 4 binden fazla pilotla uçacağız. Hayatınız daima düzenli olsun. Çok mükemmel bir hayat yaşayın. Zamanında dinlenin, zamanında çalışın. Yolunuz açık olsun. Allah'a emanet olun.'

"GÖKLERDE BABAMIN KALBİNİ TAŞIYACAĞIM"

Pilot olmadan önce THY'de kabin memurluğu yapan ve devresinin tek kadın pilotu olan Nurdan Karataş ise, göklerde havacılığı çok seven ve şimdi hayatta olmayan babasının kalbini taşıyacağını belirterek, Bugün bizim için çok özel. Oldukça zor bir eğitimden geçtik. Her gencin hayallerini süsleyen bu mesleği seçtik. Her ne sebeple olursa olsun, uçuş disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Değerli ailelerimiz, sizlerin desteğiyle buraya kadar geldik. Belki bir bayram sabahı sizin yanınızda olmak yerine, belki Japonya'da arkadaşlarımızla bayramlaşacağız. Bu gurur hepimizin dedi. Konuşmalardan sonra, 71 yeni pilota bröve ve diplomaları sunuldu. Pilotlar, daha sonra aileleriyle birlikte günün mutluluğunu yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...