Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2014 15:56

Feribot faciasında ölü sayısı arttı

Yunanistan’dan İtalya’ya giden feribotta çıkan yangının ardından tüm yolcular tahliye edildi. Yaşanan faciada ölü sayısı ise 7’e yükseldi.

Feribot faciasında ölü sayısı arttı
feribot, feribot faciası, türk feribot, feribot yangın,

Yunanistan’dan İtalya’ya giden "Norman Atlantic" adlı feribotta meydana gelen yangında ölü sayısı 7’e yükseldi. Yunanistan Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, 422 yolcu ve 56 mürettebat olmak üzere toplam 478 yolcu bulunan feribotta tüm yolcuların kurtarıldığını açıkladı. Şiddetli rüzgâr ve denizin dalgalı olması sebebiyle kurtarma çalışmaları güçlükle ilerlediği bildirildi.Yunanistan’dan yola çıkıp İtalya’ya hareket eden ancak Adriyatik Denizi'nde yanan feribottaki 53 Türk vatandaşından İtalya’nın Puglia bölgesine getirilenlerin sayısı 12’ye ulaştı.

Puglia bölgesine gelen Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği’ndeki personelin verdiği bilgiye göre getirilen 12 Türk vatandaşından 5’inin kadın olduğu ve mevcut durumda 3’ünün hastanede müşahade altında tutulduğu bildirildi. Hastaneden taburcu olan Ahmet Şimşek adlı Türk vatandaşı AA muhabirine verdiği bilgide, "Geminin bu tip bir acil duruma hazırlıklı olmadığı çok açıktı. Herkes kendi başının çaresine baktı" dedi. Saat 03.30 gibi dumanı fark ettiklerini belirten Şimşek, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “İlk filikalara güvenerek aşağıya indik. Ama hiçbir yetkili yoktu. Hayatında ilk defa filika gören insanlar kendi başlarına filikalara binip, denize indirmeye çalışıyordu. İpleri kopartıp 5 filikayı denize attılar. 3’ü akıntıyla hemen gitti. 2’sine insanlar ancak binebildi. Sonra yerler yanmaya başlayınca güverteye çıktık. Ve kamaraların ve araçların olduğu yerin yandığını fark ettik.”
İlk kurtarma müdahalesinin sabah saat 11.30 civarında, filikalarda olanları kurtaran bir kuru yük gemisinden geldiğini belirten Şimşek, sonrasında akşama kadar başka yardım gelmeyince tekrar morallerin bozulduğunu dile getirdi. Yangının başlamasından yaklaşık 24 saat sonra helikopter ile gemiden alınarak kurtulan Şimşek, “İlk panikten sonra gemide garip bir şekilde herkes çok rahattı. Herkes, nasıl olsa bizi gördüler, buldular, koskoca Avrupa devletinin sularındayız diye rahattı” şeklinde konuştu. Yangından dolayı herkesin sadece canını kurtardığını, hiçbir yiyecek ve içeçeğin ya da kıyafetin yanlarında olmadığını vurgulayan Şimşek, “Bence en büyük eksiklik saatler boyunca hiçbir insani yardımın bize dağıtılmaması oldu. İnsanlar açlıktan ve soğuktan perişan oldular” dedi. “Şimdi (gelin size feribotla Türkiye’ye götüreceğiz) deseler biner misiniz?” sorusuna ise Şimşek, “Binmem. Çünkü bunları gördükten sonra binmem. Bu kadar ilgisiz ve duyarsız olacaklarını zannetmiyordum. Ama belki Türk feribotu olursa binerim” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...