Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2015 17:00

Bahçeli, 'Türk tarihinin en keskin virajı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimi Türk tarihinin en keskin virajıdır" dedi.

Bahçeli, 'Türk tarihinin en keskin virajı'
mhp genel başkanı, devlet bahçeli, türk tarihi,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimi Türk tarihinin en keskin virajıdır. Bu virajı sağ salim alırsak kaza ve belaya uğramadan bu badireyi atlatıp aydınlık bir Türkiye'ye ulaşırsak 77 milyon derin bir nefes alacaktır" dedi. Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle Kapalı Semt Pazarında düzenlenen törende konuşan Bahçeli, 2014 yılına huzursuzluk ve mutsuzluğun damgasını vurduğunu, işsizlik engellenemezken kötü yönetim nedeniyle de ümitlerin kaybolduğunu ileri sürdü. Ülkenin iyi durumda olmadığını, "kontrol gerilim ustalarının sinsi tezgah ve karanlık kampanya çıkaranların" 2014'ü karaladığını savunan Bahçeli, şunları söyledi: "İnsanımızı etnik ve mezhep labirentine almak ve birbirine düşürmek için terör maşaları çaba sarf etmiş, müzakereciler geceyi gündüze katmışlardır. Soğuk savaş şartları altında dünyadaki bloklaşmanın bir başka türü bu defa da ülkemizde oluşmaya yüz tutmuştur. Milleti oluşturan alt kültürel öbekler, kendilerini AKP hükumetinin tazyikiyle üst kültür dairesinden izole etme yollarını aramaya başlamışlardır. Çözüm ve barış ismiyle dayatılan ihanet süreciyle birlikte bu zamana kadar çok nadir görülen etnik secere merakı, vatandaşlarımızda uyanmaya başlamış, bunun sonucunda kardeşlik inancı zedelenmiştir. Cumhuriyetimizin temel felsefesi daha cüretkar saldırılara maruz kalmıştır."

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bugünkü yürek burkan manzarasını kabul etmek mümkün değildir. Milli bekamızı yıkmaya çalışanlara göz yummak akıl dışılıktır. Adı, şanı, şöhreti ve hatırası karşısında tarihin titrediği coğrafyaların dize geldiği aziz milletimizi masalarda böldürmeyiz. Pazarlık malzemesi yaptırmayız. Şehit yadigarı topraklarımızda gözü olanları affetmeyiz. Bir insanımızdan bile vazgeçmeyiz."

Tertemiz bir sayfaya ihtiyaçları olduğunu, yenilenmiş bir iradenin, herkesi bağrına basan güçlü ve milli bir iktidarın beklendiğini belirten Bahçeli, "Rüşvetçilerin korunmadığı, yolsuzluk çetelerin arkalanmadığı bir Türkiye özlemi içimizde kor gibi durmaktadır. Ayakkabı kutularına haram para destelerini koyanlarla daha fazla yol yürüyemeyiz. Fildişi kulelerden sırça köşklerden bakanlara tolerans gösteremeyiz" dedi.

"Paralel cambazı"

Bahçeli, "Biz bu toprakları kolay yurt yapmadık. Bu zamana kolay gelmedik. Bu devleti kolay kurmadık. Paralel cambazıyla gündem saptıranlara, algı operasyonlarıyla doğruluğu ve namuslu olmayı kapatanlara emanet edecek artık hiçbir şeyimiz yoktur" diye konuştu.

"Türk tarihinin en keskin virajı"

Türkiye'nin önü ve talihinin açılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimi Türk tarihinin en keskin virajıdır. Bu virajı sağ salim alırsak kaza ve belaya uğramadan bu badireyi atlatıp aydınlık bir Türkiye'ye ulaşırsak 77 milyon derin bir nefes alacaktır" dedi.

"MHP iktidara koşmaktatır"

Bahçeli, bugün MHP'nin mevcudiyetinin kötü ve kötürüm politikalar altında bunalan Türkiye'nin en önemli şansı olduğunu belirtti.

"MHP dünyayı Türkçe okuyuşun simgesidir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bugün MHP ve onun fedakar mensupları yeni bir tarihi imtihanla karşı karşıyadır. Türkiye üzerinde ne oyunlar oynanmışsa partimizin üzerinde oynanmak istenmiştir. MHP sokaklara çekilmek istenmiş, 'hayır' demiştir, kardeş kavgasına itilmek istenmiş, 'asla' demiştir. Karanlık senaryolara bulaştırılmak istenmiş tutmamıştır. Her türlü iftirayla MHP'siz bir meclis aranmış olmamıştır. Her fesadı aşan, her hileyi boşa çıkaran partimiz bugün iktidara koşmaktadır. Türkiye'nin sorunlarına neşter vurmak için hazırlıklarını sürdürmektedir. MHP, Türkiye'nin gündemine vakıftır. "

Bahçeli, bu topraklar üzerinde yüzyıllardır yaşayan müşterek değerleri ve hedefleri farklılıklarından fazla olan büyük bir milletin mensupları olduğunu belirtti.

Türk milletinin, üzerinde dolaşan kara bulutlara karşı Allah'ın izniyle yaşayacağını ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"2015 yılında Türk Milleti üzerine geçirilmeye çalışılan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir. Türkiye'nin husumet ve kavgayla tükenip yok olmasına seyirci kalmayacaktır. Herkes, yöresi, anasının dili ve etnik temeli ne olursa olsun, her vatandaşımız Türk Milleti, milli kimlik, birlikte yaşama ve kardeşlik etrafında kenetlenecektir. Türk milleti yasalarla belirlenmiş, masalarda oluşmamış, müzakerelerle var olmamıştır. Türk'e etnik kimlik yakıştırması yapanlar kaybedeceklerdir. Topraklarımızı parselleme hevesinde olanlar kabusla tanışacaktır. Dana ile kuyruğunu koparmak isteyenler de emin olunuz ki rezil olacaklardır."

Bahçeli duanın ardından kurdele keserek binayı hizmete açtı.

Törene MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Celal Adan, Sadir Durmaz, Atilla Kaya ile milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...