Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2015 16:58

Canan Karatay'dan Meclis'te vekillere fırça

Prof. Dr. Canan Karatay, yüzde 80’i obez olan Türk milletini temsil eden milletvekillerinin de obez olduğunu belirterek, Meclis restoranından tatlıların kaldırılmasını istedi, ekmek yenilmemesi gerektiğini söyledi.

Canan Karatay'dan Meclis'te vekillere fırça
canan karatay, milletvekilleri, obezite,

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında televizyonlarda kırmızı etle ilgili çıkan olumsuz haberleri kınadığını belirterek, merada yetişmiş hayvanın sütü ve etinin yararlı olduğunu kaydetti. Canan Karatay’ın öğütlerine uyarak kilo verdiğini belirten Ensar Öğüt, insanların sağlıklı beslenmediğine dikkat çekerek, mera hayvancılığının gelişmesi durumunda hastalıkların da önleneceğini söyledi. Öğüt, “Kafkasya’da 120-130 yıl yaşayan insanlar şimdi 60-70 yılda ölüyor. O halde biz suni beslenmeyi bırakıp doğal beslenmeye yöneleceğiz” dedi.

Kırmızı etin faydalı olduğunu, zararlı ve kanserojen olduğu yönünde propaganda yapanların ise yapılan çalışmaların hakikatini bilmediklerini kaydeden Canan Karatay ise, işlenmiş kırmızı etin kanserojen olduğunu kaydetti. Karatay, “Doğal beslenen hiçbir hayvanın eti de, yağı da zararlı değildir. Kış ayındayız, herkes ‘hastalanmamak için ne yapalım’ diyor. Hastalanmamak için bol bol paça yiyin. Paça kadar kuvvetli bir besin olamaz, çocuklara bunu alıştırın. İşkembe çorbası kadar sağlıklı bir besin olamaz. Kolesterolün yüksekliği de faydalı, çünkü bizim hücrelerimizin yapısında kolesterol var. İnsan vücudundaki kolesterol stres olduğu zaman çoğalır, vücudumuzun en güçlü antioksidanıdır. Bunu da sağlayacak merada yetişmiş, hür olarak yetişmiş hayvanlardır” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ OBEZ OLARAK DA TEMSİL EDİYORLAR”
Türk milletinin yüzde 80’inin obez olduğunu, Meclis’te bulunan milletvekillerinin de Türk milletini obez olarak temsil ettiklerini ifade eden Karatay, “TBMM’de Türkiye’nin vekilleri, Türklerin vekilleri var. Türklerin de zaten yüzde 80’i obez. Ayrıcalıklı bir grup değil, Türk milletini temsil ediyorlar, obez olarak da temsil ediyorlar” şeklinde konuştu.

“RESTORANDAN TATLILAR KALDIRILSIN”
Milletvekillerine tansiyonu düşürecek önerilerde bulunan ve Meclis restoranından tatlıların kaldırılması gerektiğini belirten Canan Karatay, “Tansiyonu yükselten şekerdir. İnsülin tansiyonu yükseltir. Bir zahmet restorandan tatlıları kaldıralım. Ekmek yediğiniz sürece tansiyonunuz düşmez. Milletvekillerimizin sağlıklı kalmaları için karbonhidrattan uzak durmalarını öneriyorum. Gazlı içecekleri, şekerli suları içmesinler. Bal, pekmez yemesinler bakın nasıl dinç oluyorlar, Türk gibi olurlar ve bizi de iyi temsil ederler” ifadelerini kullandı.
Balın da zararlı olduğunu söyleyen Karatay’a “Bal doğal bal hocam” diye müdahale eden Ensar Öğüt, Karatay’ın bal ile ilgili söylediklerinden pek memnun kalmazken, Karatay, “Bal şekerdir. Eğer kilonuz varsa, tansiyonunuz yüksekse şekerinizi yükseltir. Doğal da olsa yemeyeceksiniz” açıklamasında bulundu.
Parmağına taktığı yüzüklerin sorulması üzerine, “Özelliği ucuz olması” diyerek espri yapan Karatay, öğle yemeğini birlikte yediği Ensar Öğüt’ün göbeği olduğunu ifade etti. Karatay, gazetecilerin, “Öğle yemeğinde ne yediniz?” sorusuna ise, “Ben öğle yemeği yemem, ama bugün 2 tabak çorba içtim” cevabını verirken, Ensar Öğüt ise kuzu eti yediğini belirtti. Tatlı yemediğini söyleyen Ensar Öğüt’e sert çıkan Karatay, “Tatlı yiyemedi boğazına tıkandı. Karşısında ben oturuyorum, nasıl yesin. Göbeği de var biraz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...