Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 03:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı çılgın proje değişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda 'çılgın proje' Kanal İstanbul'un çerçevesi netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı çılgın proje değişti!
Kanal İstanbul, Kanal İstanbul projesi, çılgın proje

1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan’ın ‘Kalabalık olmasın’ uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.
 
NUFÜS 500 BİN OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kanal İstanbul projesi ile ilgili gerçekleştirdiği toplantının perde arkası ortaya çıktı. Kanal İstanbul’un etrafında 1 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir kurulması planlanırken, Erdoğan, ''Nüfus bu kadar kalabalık olmasın. 500 bine indirin'' talimatı verdi.

Bunun üzerine her iki yakada 250'şer bin nüfusun olacağı bir kent kurulması kararı alındı. Erdoğan'ın ''Yüksek bina olmasın'' talimatı üzerine ise bu kentlerdeki bina yüksekliğinin 6 katla sınırlandırılması planlandı. Kanal üzerine toplam 6 köprü kurulacak.
 
Bu köprülerin 4’ü, ana karayolu güzergahı olarak yapılacak. 43 kilometre uzunluğundaki kanalın genişliği 400 metre, derinliği de 25 metre olacak. Kanal, büyük gemilerin geçişine izin verecek nitelikte inşa edilecek. Kentsel tasarım planının yeni nüfusa göre tamamlanmasının ardından, imar planı aşamasına geçilecek. Bu kapsamda da süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediye şirketi BİMTAŞ yönetecek.
 
KENTİN ÖZGÜN SİLUETİ OLACAK
Kanalın etrafına kurulacak kentin bir silueti olacak. Bu kapsamda villa tipi yapılardan, binaların en fazla 6 katlı olacağı konut projelerine kadar kademeli yapılaşma oluşturulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...