Tgrt Haber
10 Mart 2015 09:31

Özgecan üzerinden vurguna kalkıştılar

Dolandırıcılar, Özgecan'a yardım adıyla internette açtıkları hesaplarla vurgun yapmaya kalkıştı. Aile ise çağrısını tekrarladı.

Özgecan üzerinden vurguna kalkıştılar
özgecan,özgecan aslan,dolandırıcılar,yardım,

Türkiye, Mersin'de vahşice öldürülüp yakılan üniversiteli Özgecan Aslan'a ağladı. Günlerce onun için yürüyüşler yapıldı, şiddet kınandı. Hatta önceki günkü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de Özgecan, simge olarak anıldı.
Türkiye'yi birbirine kenetleyen Özgecan için insanlar aileye maddi destekte bulunmak istedi. Ancak, "Bir Özge varmış, bir Özge yokmuş. Sevgi geldi saygı geldi cihana, biz oluşturduk dediler. Bizler sevmesini saymasını öğretmeye geldik cihana" diye yaptığı konuşmasıyla herkese ders veren gözü yaşlı baba Mehmet Aslan, yine büyüklüğünü gösterdi.
Yapılacak yardımları, şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik bir rehabilitasyon merkezi kurulması amacıyla değerlendirme kararı aldıklarını açıkladı. Hemen ardından, bankalarda yasal olarak TL, Euro ve Dolar hesabı açıldı. Fakat, aradan uzun süre geçmesine rağmen, yardım kampanyasına yapılan bağışlar, istenilen seviyeye ulaşmadı.
SAHTE HESAP AÇTILAR
Tam bu sırada yapılan araştırmada, internet aracılığı ile birçok sahte hesap açıldığı ortaya çıktı. Kan emici dolandırıcılar, Özgecan'ın adını kullanarak para toplamaya başladı. Kızının hayalini gerçekleştirmek için kampanya düzenlenmesini şartlı olarak kabul eden baba Aslan, sahtekarlık olayını öğrenince çok şaşırdı. Bir kez daha yıkıldı. Amca Yaşasın Aslan, "Önüne gelen bir Özgecan sitesi açmaya başladı, kredi kartıyla bağış toplamaya başladı. Devlet kontrolünde tek bir hesap var. Bu hesap dışında açılmış internet sitemiz yoktur" diye konuştu. Başka hesaplara para yatırılmamasını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...