Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2015 11:20

Dünyanın en eski kerpiç evi büyük tehlike atlattı

Dünyanın en eski kerpiç evi unvanına sahip Somuncu Baba Çilehanesi'nin de içinde bulunduğu külliyede restorasyon yapan işçilerin sebep olduğu yangında, külliyenin yanındaki ev küle döndü. Uludağ'ın eteklerindeki dar sokaklara itfaiye ekiplerinin güçlükle ulaştığı öğrenildi.

Dünyanın en eski kerpiç evi büyük tehlike atlattı
bursa, Dünyanın en eski kerpiç evi, Somuncu Baba Çilehanesi

Osmangazi ilçesinde bulunan Somuncu Baba Çilehanesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından restorasyon işlemleri yapılıyordu. Tadilat işini yapan işçilerin kaldığı yan taraftaki evde bırakılan ateşten dün gece yangın çıktı. İtfaiye ekipleri dar sokaklar yüzünden olay yerine güçlükle ulaştı. Alevlere müdahale edilse de külliyeye dahil edilmek istenen eski ev küle döndü, bir ev de zarar gördü. Yangında büyük şans eseri çilehane ve dünyanın en eski kerpiç evi hasar görmedi.
İŞÇİLERİN YAKTIĞI ATEŞ EVİ KÜL ETTİ
Yangında evi hasar gören mahalle sakinlerinden Sabiha Varkök (58), kendi evlerinin de zarar gördüğünü belirterek, “Yangın gece meydana gelmiş. Somuncu Baba Çilehanesi’nin yeniden yapımında çalışan işçiler yeni satın alınan yan taraftaki evde kalıyorlardı. Kerpiçleri kurutmak için ateş yakıyorlardı. Biz işçileri daha önce defalarca uyardık. ‘Burada yangın çıkar, ateşi söndürün’ dedik. Gece saat 12’ye kadar ateşi yakıp söndürmeden gitmişler. Ateş tahtalara sıçramış, her yeri alev almış” dedi.
KOMŞUSUNUN KIZI GÖRMESEYDİ MAHALLE YANACAKTI!
Yangını komşusunun kızının işe giderken fark ettiğini ifade eden Sabiha Varkök, “Komşunun kızı buradan geçerken yangını görmüş hemen itfaiyeye ve bana haber verdiler. Benim eve de çok zararı var. Saçlar olmasaydı benim ev de yanacaktı. Ben Cumalıkızık’ta kalıyordum. Ben gelinceye kadar yangın sönmüş. Evde kimse yoktu. Büyük oğlum gelmiş, yangına müdahale etmişler. İtfaiye yollar dar olduğu için güçlükle gelebilmiş. Buradaki evler de dedelerimiz zamanından kalma çok eski evler. Yanan ev komşunun eviydi, Somuncu Baba Vakfı evi satın aldı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...