Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2015 15:35

Telefon dolandırıcılarına para göndermek için arabasını sattı

Afyonkarahisar’da kendisini arayarak para isteyen telefon dolandırıcılarına arabasını satarak para göndermeye çalışan bir vatandaşa polis engel oldu.

Telefon dolandırıcılarına para göndermek için arabasını sattı
telefon dolandırıcıları,para,yeni yöntem,

Edinilen bilgiye göre olay Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülümenli Beldesi’nde meydana geldi. Adem Y. (36) isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini polis olarak tanıtarak, yürütülen bir PKK soruşturması kapsamında isminin geçtiğini söylediler. Banka hesaplarının örgüt tarafından kullanıldığını söyleyen dolandırıcılar, Adem Y.’den durumun düzeltilmesi için verecekleri hesap numarasına 20 bin TL para yatırmalarını istedi.
Durumdan korkan ve paniğe kapılan Adem Y., parasının olmadığını ancak bir arabasının olduğunu ve satarak para gönderebileceğini söyledi. Adem Y., arabasını 15 bin 500 TL’ye satarak dolandırıcılara para göndermek için evden ayrılınca eşi ise 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri kent merkezinde 10’a yakın banka şubesi ve PTT’ye giderek çalışanlar ve güvenlik görevlilerine konu hakkında bilgi verdi.
Olaydan yaklaşık yarım saat sonra Adem Y., kent merkezindeki PTT şubesinden parayı yatıracağı esnada polis tarafından bulunarak, parayı göndermesine engel oldular. Polis, ardından Adem Y. ve eşini ifadelerini almak üzere emniyete götürürken, olayda polis ekiplerinin erken davranması ve çok sayıda banka şubesini tek tek gezip kontrol etmeleri sayesinde vatandaşın dolandırılmasının önüne geçilmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...