Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2015 16:17

Bu evden 27 kamyon çöp çıktı

Ordu’da Altınordu Belediyesi’ne gelen bir ihbarı değerlendiren zabıta ve temizlik ekipleri, gittikleri adresteki çöp evden 27 kamyon çöp çıktı.

Bu evden 27 kamyon çöp çıktı
evde çöp, çöp ev,

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri personeli ve zabıta ekipleri, oğlu Recep S. ile birlikte yaşayan Saadet S.'nin evinde ve bahçesinde hurda ile çöp yığınları ile yaşanmaz hale gelen bir ev ile karşılaştı. Alınan özel izinle Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler evin tüm odalarında ve kapı önünde uzun süredir beklemekte olan katı atıkların dışarı çıkarılmasını gerçekleştirdi. Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutularının dışarı çıkarılması ve temizlenmesi Belediye kepçesiyle yapılabildi. Ekipler, titiz çalışma sonunda çöp evden 27 kamyon çöp çıkardı. Belediye ekipleri tarafından boşaltılan çöpler kamyona doldurularak götürüldü. Çöplerin çıkarılmasının ardından ekipler kullanılabilir hale gene daireyi mikroplara ve haşerelere karşı ilaçladı. Polisin de güvenlik önlemi aldığı olay yerinde Recep S. Ve annesi Saadet S. Sağlık kontrolleri yapılmak üzere hastaneye götürüldü.
Evin bitişiğindeki ahırda yapılan incelemede ise 8 büyükbaş hayvan tespit edildi. Yeterince beslenemeyerek aç kaldığı iddia edilen hayvanların da beslenmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, şehir merkezinde bu tür çöp evlere müsaade etmeyeceklerini belirtti. Bu tür ihbarları değerlendirerek çöp evleri temizleyeceklerini ve yaşanılır hale getireceklerini belirten Şaşmaz, “Vatandaşlarımızdan çevrelerinde bu tür ev varsa bildirmelerini istirham ediyorum” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...