Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2015 11:17

Dev proje imzalanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, boğaza yapılacak 3 katlı geçiş tüneliyle ilgili, “3 katlı tünelin dün ÇED Raporu’nu hallettik. 1-2 güne imzalıyorum” dedi.

Dev proje imzalanıyor
bakan güllüce,dev proje,imza,

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar’da bulunan Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu’na katıldı. Bakan Güllüce, sempozyumun ardından İHA’ya yaptığı açıklamada, İzmir-İstanbul arasını 3 saate düşürecek olan otoyol projesine değinerek, “İzmir-İstanbul’u 3 saate indiren bir otoyol yapılıyor. Şu an 7-8 saat biliyorsunuz. İstanbul’dan yola çıkan bir insanın 3 saatte İzmir’de olacağı projeyi gerçekleştireceğiz. Körfez’deki köprü de dünyanın sayılı projelerinden birisidir. Ayakları görülmeye kabloları çekilmeye başladı. Nasıl durduracak. Millete de durdururken ne diye durdurduğunu nasıl izah edecek. Millet onu iktidar etmez ki o da kalkıp onu durdursun. Niye durduracaksın dediğinde ne diyecek” dedi.
“PROJELERİ ENGELLEMEK İÇİN EYLEMLER YAPTILAR, AMBULANSLAR YAKTILAR”
 
İstanbul’da yapılan önemli projelere bir şekilde engel olunmaya çalışıldığını kaydeden Güllüce, “İstanbul 3’üncü köprü dev bir proje. Çok ciddi bir proje. 77 milyon insanın kıvanç duyacağı bir proje. Bu projeye karşı yürüyüşler yapıldı eylemler yapıldı, ambulanslar yakıldı. Bunu yapanlara sormak lazım. Bu kadar güzel projelerin yapılmasına neden engel olunuyor. Bunu engel olanlar cevaplandırmalıdır” diye konuştu.
 “3. KÖPRÜYLE İSTANBUL RAHATA KAVUŞACAK”
 3’üncü köprüyle İstanbul’un rahata kavuşacağını belirten Bakan Güllüce, “İstanbul, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya geçiş konumunda olduğu sebeplerle ağır nakliyatın gittikçe çoğaldığı bir hal var. İstanbul’dan geçmek zorunda araçlar. Bu iki köprü yetmiyor. Her ne kadar 1. köprü de lüzumsuz, 2. köprüde lüzumsuz diyen muhalefet varsa da 3. köprü mutlaka gerekliydi. İstanbul rahata kavuşacak” şeklinde konuştu.
 “3 KATLI TÜNELİN DÜN ÇED RAPORU’NU HALLETTİK”
 Bakan Güllüce, boğaza yapılacak 3 katlı geçiş tüneliyle ilgili de İHA mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güllüce çok yakın zamanda imza atacağını belirterek, “Aracılığınızla bir haber vereyim. 3 katlı tünelin dün ÇED Raporu’nu hallettik. 1-2 güne imzalıyorum. Ona da karşı çıkacaklar biliyorum. Bu 3 katlı dünyada ilk defa bir tünel denizin altından yapacağız. Varsın onlar engellemeye çalışsınlar. Biz Marmaray’ı nasıl bitirdiysek Avrasya Tüneli’ni nasıl başladık ve bitireceksek. Bu üç katlı tünel dünyada ilk kez Türkiye’de yapılıyor. Türkiye almış başını gidiyor. Birileri varsın engelleyeceğim desin, varsın eylemler yapsın, varsın ambulanslar yaksın Türkiye büyüyecek ve gelişecek” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...