Tgrt Haber
28 May 2015 19:46

Demirtaş, 'HDP bıçak sırtında'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha önce parti olarak seçime girmedikleri için baraj riski ve kaygısı taşıdıklarını belirterek, "Ölçemiyoruz, samimiyetle söylüyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor fakat HDP bıçak sırtında, ince bir matematik hesabıyla, hırsızlık oyunlarıyla, oy çalmayla baraj altında bırakılabilir'' dedi.

Demirtaş, 'HDP bıçak sırtında'
demirtaş, hdp,

Demirtaş, partisince Hatay'ın merkez Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin her köşesinde, şehrinde coşkuyla 7 Haziran seçimlerine ve büyük değişime hazırlandıklarını söyledi. Türkiye'nin 80 vilayetinin bir yana, Hatay bir yana olduğunu ifade eden Demirtaş, "Çünkü sizler, Hatay'ın, kültürler, kimlikler, inançlar şehri olarak barış içerisinde bütün Türkiye'ye örnek olan yapısını son yıllarda bozarak tahrip eden, gerek içeriden gerek dışarıdan AK Parti'nin bilinçli politikalarıyla hatalı, bilerek, isteyerek gerçekleştirdiği politikalar nedeniyle en büyük zulümleri maalesef burada yaşadınız. Hatay'daki coşkuyu, değişime hazır olduğunu, değişime 'evet' dediğini görüyorum. Hatay hazırsa biz de hazırız'' dedi.

 Demirtaş, hükümetin dış politikasını eleştirerek, parti olarak güçlerinin yetmesi, halkın desteğiyle parlamentoda güçlü şekilde yer almaları durumunda, ilk yapacakları işin Suriye'de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacağını kaydetti.

 Suriye'de savaşın son bulması için herkesi bir masa etrafında buluşturacaklarının altını çizen Demirtaş, şöyle devam etti:

 ''Suriye'nin iç barışı için çalışmak, öncelikli amacımız olacak. Suriye sınırını özellikle de Radikal guruplara, cihatçı, tekfirci gruplara, IŞİD, Nusra ve benzeri tecavüz ordularına kapatmakla işe başlayacağız. Bu sınırlarımızı istedikleri gibi kullanan, buradan silah, lojistik militan desteği alan bütün bu grupların geçişlerini ve aldıkları yardımı keseceğiz. Bu, Türkiye'nin yaptığı en büyük hatadır. Suriye'de şimdi 3. dünya savaşı yaşanıyor. Dünyanın bütün emperyalist güçleri Türkiye de dahil olmak üzere Suriye halklarını birbirine karşı savaştırarak, kendi hesaplarını görmeye çalışıyor. Bu hatayı yapanlar Erdoğan, Davutoğlu ikilisidir.''

 Demirtaş, daha fazla makam ve mevki kazanmak için uğraşmadıklarını, halk mücadelesini parlamentoda daha güçlü kılabilmenin hesabını yaptıklarını belirtti.

 İktidarın, kontrolünü yitirdiğini ve Türkiye'yi felakete sürüklediğini öne süren Demirtaş, şunları kaydetti:

 ''Bakın, HDP barajı aşamazsa seçimden sonra AK Parti, Suriye'ye savaş ilan edecek. Orada tampon bölge oluşturma kararı alınacak, arkasından Türk ordusu Suriye'ye sokulacak. 'Havadan, karadan rejime karşı savaşıyoruz' adı altında Türkiye, büyük bir felakete sürüklenecek. Bunu da önlemenin tek yolu HDP'nin barajı aşmasıdır. Bu plan ve projelerin boşa çıkması, savaş yerine Suriye'de barışın sağlanmasının biricik yoludur bu. Biz gönlümüzü, yüreğimizi halklarımıza açtık. Adaylarımızla seçim beyanname programımızla Türkiye'de ezilen halkların partisi olarak huzurlarınıza çıktık. Elbette ki daha önce parti olarak seçime girmediğimiz için bir baraj riskimiz, baraj kaygımız var. Bunu yadsımıyorum, küçümsemiyorum. Ölçemiyoruz, samimiyetle söylüyorum, hiçbir anket şirketi de ölçemiyor fakat HDP bıçak sırtında, ince bir matematik hesabıyla hırsızlık oyunlarıyla oy çalmayla baraj altında bırakılabilir. Bunu önlemenin tek yolu, daha yüksek bir oyla barajı rahatlıkla aşarak, hırsızlık yapabileceklerine imkan vermeyecek kadar güçlü bir 'evet' oyu oluşturmaktır.''

 Demirtaş, 7 Haziran akşamı Türkiye'de yeni bir umudun yeşereceğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...