Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2014 19:14

Evlat acısını 16 kilometre çuvalla sırtında taşıdı

Taş ailesi, yolların kapalı olması nedeniyle 3 yaşındaki çocuğunun cenazesini çuvala koyup sırtlarında taşıdılar.

Evlat acısını 16 kilometre çuvalla sırtında taşıdı
çuvalda ceset, Abdurahman Taş, taş ailesi, van, gürpınar, acılı anne, taş ailesi, aile

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çeli mezrasında ikamet eden Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuklarının, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedikleri için öldüğünü iddia etti. Acılı aile, çocuğun cenazesini çuvala koyup sırtlarında taşıdı.Olay, ilçeye 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yalınca köyü Çeli mezrasında meydana geldi. Köye 16 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada yaşayan 7 kişilik Taş ailesinin 3 yaşındaki çocukları Muharrem Taş, 4 gün önce akşama doğru yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle aniden rahatsızlandı. Aile, mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle çocuklarını hastaneye götüremeyince, ilgilileri telefonla arayarak yardım istedi. Gelen olmayınca minik Muharrem, gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. Taş ailesinin, gece olması ve ağır kış şartları nedeniyle rahatsızlanan çocuklarını yürüyerek mezradan köye indirmeyerek, görevlilerin gelmesini bekledikleri öğrenildi. Aile bunun üzerine durumu, Van'da yaşayan yakınlarına bildirdi. Gece yarısı yola çıkan yakınları, araçlarla sabaha karşı köye, geri kalan ve kapalı olan yolu ise 4 saat yürüyerek mezraya ulaştı. Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem'in cenazesini bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan aile, yine yürüyerek 16 kilometre uzaklıktaki Yalınca köyüne geldi. Daha sonra bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde otopsisi yapıldıktan sonra Van'daki Şabaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Küçük Muharrem'in amcası Abdurahman Taş, cenazenin çuval içinde sırtta taşınmasını cep telefonuyla fotoğrafladığını söyledi. 3 yaşındaki yeğenini ihmal sonucu kaybettiklerini ileri süren Taş, "Yeğenim rahatsızlanınca ağabeyim yardım için yetkilileri arayarak yardım istemiş. Fakat hiç kimse ilgilenmedi. Yeğenimin ölüm haberini gece yarısı aldık. Köye kadar arabayla, daha sonraki yolu da yürüyerek mezraya ulaştık. Ölen yeğenimi çuvala koyup ailesiyle birlikte tekrar karlı yollardan geçerek önce köye, ardından da bir araçla Van'a geldik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çünkü bu ölümde herkesin suçu var. Eğer zamanında müdahale etselerdi belki yeğenim ölmeyecekti. Eğer yine bize yardım eden olsaydı hastaneye götürselerdi, orada ölseydi Allah'ın takdiri yapacak bir şey yok hepimiz zaten öleceğiz. Ama burada büyük bir ihmal var. Biz sorumlu olan herkesten şikayetçiyiz. Yeğenimin cenazesini bile biz o yollardan yürüyerek akrabalarla birlikte getirdik. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. İl dışından bulunan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, İHA muhabiri ile telefon görüşmesinde il dışında olduğunu, konuyu yeni öğrendiğini ve hemen araştıracağını söyledi.
Valilikten "o" olayla ilgili soruşturma
Van Valiliği, 3 yaşındaki çocuğun, köy yollarının kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için öldüğü iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çelik mezrasında Taş ailesinin 3 yaşındaki çocukları Muharrem Taş’ın, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için öldüğü iddiaları üzerine Valilik soruşturma başlattı. Van Valiliği’nden, yapılan açıklamada, “İlimiz Gürpınar ilçesi, Yalınca köyü, Çalık mezrasında hayatını kaybeden 1 buçuk yaşındaki Muharrem Taş’ın müdahale sürecine ilişkin olarak sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...