Tgrt Haber
21 Temmuz 2015 15:39

Türkiye şehidini memleketine uğurladı

Adıyaman'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın cenazesi Adıyaman'a getirildi. Şehit için düzenlenen törene katılan Başbakan Davutoğlu gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye şehidini memleketine uğurladı
şehit,suruç,uzman çavuş,

Güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adıyaman'a getirildi.
Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucuşehit olan Ünal'ın cenazesinin, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morgunda gece yapılan otopsi işlemi tamamlandı.
Adıyaman Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait pistine inen helikopterden ambulansa alınan Ünal'ın cenazesi, daha sonra Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.
Şehit Ünal için Adıyaman'da tören düzenlendi. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da katıldı.
"Al Bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz"
Davutoğlu, " Büyük milletler tarihte büyük başarılarla birlikte, yaptıkları büyük fedakarlıklarla var olmuşlardır. Bu vesileyle kadim tarihimizden bu yana bu toprakları bize vatan olarak bırakabilmek için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yüceler yücesi bu makam Çanakkale şehitleri için nasılsa Müsellim kardeşimiz için de aynıdır. Kardeşimiz bedrin aslanlarıyla haşrolunacaktır. Rahmetli şehidimize hitaben diyorum ki, o bize hem şehitlik makamının önemini anlatıyor, hem de üzerimize düşen vazifeyi anlatıyor. Şehidimizin aziz hatırasını unutmayacağız. Bölücü terör örgütü ve arkasındaki güçler de bilsinler ki, şehidimizin üzerindeki al bayrağı kanımızın son damlasına kadar dalgalandırmaya devam edeceğiz. Aziz şehidimizin değerli ailesi, sizler büyük emeklerle helal süt ile büyüttüğünüz şehidimizi cennete uğurlarken bilin ki, sizin evladınız bizim evladımızdır sizin acınız bizim acımızdır. Aileniz ailemizdir. Şehidimizin ruhu şad olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ailemizin başı sağ olsun."
Şehidin cenazesi, yapılan törenin ardından memleketi Kayseri'ye gönderilecek.
Adıyaman'da, güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada bir asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...