Tgrt Haber
15 Ağustos 2015 09:52

Van'daki terör saldırısında 2 asker yaralandı

Tatvan-Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakol Komutanlığına, terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker yaralandı.

Van'daki terör saldırısında 2 asker yaralandı
van, tatvan, saldırı, pkk,

Tatvan-Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakol Komutanlığına, terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker yaralandı. Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü mensuplarınca sabah saat 05.00 sıralarında Tatvan-Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakol Komutanlığı önüne getirilen bomba yüklü kamyonetin infilak ettirildiği belirtildi.
Patlamada 2 askerin hafif şekilde yaralandığı, karakolda ise hasar oluştuğu kaydedilen açıklamada, yaralıların Tatvan Asker Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Açıklamada, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.
Teröristlerin, ayrıca dün saat 18.35 sıralarında Güroymak'taki Cevizyatağı Jandarma Karakol Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunduğu belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin kaçtığı ifade edildi.
Açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı, taciz ateşinde bulunan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı
Erzurum'da  terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarlasaldırı düzenlendi. 
Alınan bilgiye göre, 01.30 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı.
Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Kaçan teröristlerin yakalanması için Özel Harekat polislerince ilçede geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Olay yerine giden Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, saldırı hakkında bilgi alarak, arama çalışmalarına katıldı.
Tatvan'da polis aracına roketatarlı saldırı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde de teröristler, devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarla saldırdı.
Alınan bilgiye göre, gece yarısı, Kale Mahallesi'nde devriye görevi yapmakta olan Tatvan Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araca, teröristlerce roketatarlı saldırı yapıldı.
Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırıda, roketatar mermisinin isabet ettiği köprüde hasar oluştu.
Saldırının ardından olay yerinde yoğun güvenlik önlemi alınarak, çift yönlü trafiğe kapatılan yolda ve merminin isabet ettiği köprünün altından geçen tren raylarında, mayın ve bomba araması yapıldı.
İncelemelerin ardından yolun ulaşıma açıldığı, gecenin karanlığından faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için de bölgede geniş çaplı operayon başlatıldığı belirtildi.
Kırıkkale'de bir polis yaralandı 
Kırıkkale'de bir polis memuru, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli, evli ve 3 çocuk babası Mehmet Yılmaz (41), 01.00'de görevi sonrası Millet Bulvarı Özuğurlu Kavşağı'nda bulunan evinin önüne geldi.
Aracını park edip evine doğru giden Yılmaz, plakası gizlenmiş bir otomobildeki yüzleri maskeli ve henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. 
İki bacağına kurşun isabet eden Yılmaz, 112 Acil Servis ekiplerince Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. 
Polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevrede park halindeki araçlara çok sayıda kurşun isabet ettiği belirlendi.
İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, hastaneye giderek yaralı polisin durumu hakkında bilgi aldı.
Polis memuru Yılmaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...