Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2015 00:23

Şehidin acılı amcası, 'Biz Kürt'üz ama hain değiliz'

Suriye sınırında devriye görevi sırasında açılan ateş sonucu şehit düşen ve aslen Muşlu olan Piyade Er Gökhan Çakır'ın İzmir'in Aliağa ilçesindeki baba ocağında yas var.

Şehidin acılı amcası, 'Biz Kürt'üz ama hain değiliz'
şehit, şehit amcası,

Evlerinden Kürtçe ağıtlar yükselen Çakır ailesi bir yandan evlatlarını yitirmenin acısıyla yanarken, diğer yandan da terörü protesto etmek bahanesiyle sokağa çıkanların işyerlerine saldırı girişiminde bulunmaları nedeniyle kırgın. Şehit askerin amcası Kutbettin Çakır, "Dün işyerlerimize Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular. Bugün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi. Ocağımız yıkıldı. Biz Kürt'üz ama hain değiliz. Benim bir yeğenim de Dağlıca'da asker. Benim soy ismimi taşıyan şu anda 7 tane daha askerim var" diye konuştu. Amca Çakır yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çektirdiği fotoğrafı gönderdiğini ve "Ben vatanın namusunu koruyorum" dediğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...