Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2014 22:55

Feyzioğlu'ndan internet düzenlemesine yorum

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, internet düzenlemesine ilişkin, 'Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. ' dedi.

Feyzioğlu'ndan internet düzenlemesine yorum
etin Feyzioğlu, internet düzenlemesi

Feyzioğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) bir otelde düzenlediği toplantıda, internetle ilgili düzenlemede yapılanın düşünceyi sansürlemek olduğundan kuşku bulunmadığını savundu. Yasanın sonucunun çağdaş dünyada emsali bulunmayan bir sansür olacağını gerekçeleriyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir dilekçeyle aktardıklarını ifade eden Feyzioğlu, "Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. İnternete dokunulmaktadır. Üstelik, 2012 yılında Türkiye benzer bir uygulamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince (AİHM) mahkum edilirken, mahkemenin koyduğu bütün ölçütler de ihlal edilerek sansür getirilmektedir. Yine mahkumiyet gelecektir. Daha öncesinde de Anayasa Mahkemesi'nden iptalin gelmesi beklenecektir" iddiasında bulundu.
"Bağımsız yargıya ihtiyaç var"
Son dönemdeki iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini belirten Feyzioğlu, şöyle konuştu: "İddiaların sonuna kadar araştırılması ve gereğinin yapılması için tarafsız, bağımsız, etkin, adil yargılama yapan ve avukatın ne işe yaradığını anlamış bir yargıya ihtiyaç vardır. Bu buz gibi gerçeği görmek, sadece olaya bir tarafından bakmak saflık değilse, kasıttır. Konu, A ve B seçeneklerinden illa birinin seçilmesi asla değildir. Konu, yaşanmakta olan bu devlet krizinde Türkiye'nin şu siyasi parti ya da bu siyasi parti adına değil, yurttaşlar adına, millet adına, ülke adına bir fırsat oluşturup oluşturamayacağıdır. Türkiye'de yargı bağımsız değildir. Türkiye'de yargının bağımsız olmadığını, yargıyı bağımlı kılanlardan biri ifade etse bile bunu alıp kullanmak ve 'Hadi gel bakalım. Yargıyı bağımsız yapacak ölçüleri de ortaya koyuyorum. Ne senin dediğin, ne benim dediğim. Venedik kriterlerinin dediği, Avrupa Komisyonunun dediği, Avrupa Birliği'nin (AB) dediği, dünyanın dediği, demokratik devletlerin dediği. İşte bunu birlikte yapalım' demektir. Yapmazsa, yapılmazsa, hodri meydan sandık orada. Yapmayanı siyaseten sorumlu tutmalılar. Krizden fırsat çıkarmak budur. Şahıslar, partiler adına değil, yurttaşlar adına."
"Türkiye'de ilk defa çift başlı ceza yargı sistemine son veren bir teklif"
Feyzioğlu, TBMM'ye bir yasa teklifinin geldiğini aktararak, şunları kaydetti:
"Bu, Türkiye'de ilk defa çift başlı ceza yargı sistemine son veren bir teklif. Hem özel görevli mahkemeleri kapatıyorlar hem de terörle mücadele mahkemelerini kapatıyorlar. Artıdır. Tutuklamanın şartlarını zorlaştıran bir iki ifade geliyor. Avukatların en büyük derdi olan soruşturma sırasında dosyayı görme kısıtlamalarını tamamen kaldıran bir madde var. Tabii ki Barolar Birliği Başkanı olarak 'yapmayın' diyecek değilim. Başka ne yapıyorlar Mal varlığına konulan tedbirleri zorlaştırıyorlar.Yurttaşların mal varlıklarına tedbir konulmasını zorlaştıran kanun teklifi maddesini destekliyoruz. Çünkü bu insan siz de olabilirsiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...