Tgrt Haber
17 Ekim 2015 10:14

3 ilde PKK'ya ağır darbe!

Tunceli, Hakkari ve Diyarbakır'da düzenlenen hava harekatında 3 mağara tahrip edildi 10 terörist etkisiz hale getirildi

3 ilde PKK'ya ağır darbe!
Tunceli, Hakkari, Diyarbakır, pkk,

Genelkurmay Başkanlığı, dün Tunceli, Hakkari'nin  Yüksekova ve Diyarbakır'ın Lice ilçelerinde düzenlenen hava harekatında bölücü  terör örgütüne ait, üç mağara ile iki barınağın tahrip edildiğini 10 teröristin  etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı  Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleri ve önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi  verildi. 
Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda, terör örgütü tarafından  kullanılan sekiz gözlü bir mağaraya girilmesi sonucunda, Doçka uçaksavar makineli  tüfek, Kaleşnikof piyade tüfek, bixi makineli tüfek, telsiz, sekiz el bombası,  dürbün, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi  ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 
Muş'un Bulanık ilçesinde devam eden operasyonda, terör örgütüne ait 4  el bombası, üç RPG-7 roket sevk fişeği, telsiz, el yapımı patlayıcı yapımı  maksadıyla içi patlayıcı ile doldurulmuş dört mutfak tüpü ve çok sayıda muhtelif  örgütsel doküman ele geçirildi. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan 1  terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 
Şırnak'ta 2 teröristin, güvenlik güçlerince yakalandığı, Bitlis'te de  sivil bir firmaya ait iki tırın, terör örgütü mensubu teröristlerce durdurularak  yakıldığı kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...