Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2014 07:18

Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi

Mısır'daki Afrika Kupası'nda çıktığı müsabakada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi.

Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi
mısır'da afrika kupası, türk sporcu kalp krizi, seyithan akbalık kalp krizi, seyithan akbalık'ın cenazesi,

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Afrika Kupası'nda çıktığı müsabaka sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'e getirildi. Milli sporcunun vefatının ardından fenalaşan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'i ülkeye getirmek için Mısır'dan saat 21.35'te havalanan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak saat 00.03'te Adnan Menderes Havalimanı'na indi. Milli sporcunun cenazesi de ambulans uçakla İzmir'e getirildi. Cenazeyi karşılamak üzere havalimanına anne Dilek ve baba Erdal Akbalık ile yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak da geldi. Uçak inmeden önce anne Dilek Akbalık, yakınlarına sarılarak "Benim şampiyonum nerede? Buraya onun şampiyonluğu için gelecektim, vedaya geldim" diye ağladı.
Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Seyithan'ın İstiklal Marşı'nı okutmak, Türk bayrağını göndere, yücelere çektirmek için Mısır'da olduğunu belirterek, "Milli takım adına oraya gitmişti" dedi. Ambulans uçakta sporcunun vefatının ardından fenalaşan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in de bulunduğunu kaydeden Toprak, Şahin'in durumunun iyi olduğunu ifade etti. Toprak, gazetecilerin otopsi yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusu üzerine de "Olay orada olduğu için bizim oradaki konuyla ilgili bir ifadede bulunmamız yanlış olur. Zaten yurtdışında olduğu için doktor raporu oradan alınıyor" yanıtını verdi. Seyithan'ın "görev şehidi" olduğunu dile getiren Toprak, Türkiye adına yarışan milli sporcu heyetindeki 13 kişiden biri olduğunu, daha önce Gençler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda birincilik elde ettiğini sözlerine ekledi. Seyithan Akbalık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin de ambulansla havalimanından ayrıldı. Şahin'in, sağlık kontrolü için Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Türk sporcunun cenazesi, Bayraklı ilçesindeki Sancak Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Kabristanlığı'nda defnedilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...