Tgrt Haber
19 Şubat 2014 13:30

İşte son yerel seçim anketinde partilerin oy oranları

Varyans Araştırma Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen Şubat ayı Siyasi Gündem Araştırması, seçime 1 ay kala seçmenin nabzını tuttu.

İşte son yerel seçim anketinde partilerin oy oranları
işte siyasi partilerin oy oranları,İşte son yerel seçim anketi,son yerel seçim anketi,partilerin oy oranları,

Türkiye genelinde 23 ilde 1673 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen araştırmaya göre, "30 Mart yerel seçimlerinde oyunuzu hangi partiye vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna seçmenlerin yüzde 47,5'i AK Parti, yüzde 28,5'i CHP, yüzde 14,2'si MHP ve yüzde 8,4'ü ise BDP cevabını verdi.
YARIN GENEL SEÇİM OLSA
'Yarın bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusuna da kararsız olan yüzde 12'lik seçmen partilere dağıtıldıktan sonra yüzde 48,3'ü AK Parti, yüzde 28,1'i CHP, yüzde 14,2'si MHP ve yüzde 7,2'si BDP dedi.
GÖRÜŞ BİRLİĞİ VAR
Araştırmayı yapan Varyans Araştırma Şirketi'nin müdürü Recep Sazkaya 2009 Yerel Seçimleri dikkate alındığında AK Parti'nin ve CHP'nin oylarının arttığına, diğer partilerin biraz daha küçüldüğüne dikkat çekti.

İşte son yerel seçim anketinde partilerin oy oranları

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...