Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2021 13:46

‘PUBG’ çetesi çökertildi

Samsun'da siber polisi PUBG çetesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon sayesinde 100'e yakın kişiyi mağdur eden çete çökertildi.

‘PUBG’ çetesi çökertildi
pubg oyun,siber polis,dolandırıclık

Samsun'un İlkadım ilçesinde PUBG olarak bilinen online oyundaki itemleri satarak gelir elde ettikleri tepit edilen çeteye operasyon düzenlendi. Baskında, onlarca kişiyi mağdur eden çetenin 4 Irak uyruklu üyesi gözaltına alındı.

ÖZEL YAZIMLA TELEFONLARA GİRDİLER

Siber dolandırıcı çete, ilkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde lüks bir villaya bilgisayarlarını kurarak yazılımlarını hazırladı. Çete üyeleri PUBG olarak bilinen online oyununun kullanıcılarını hedef aldı.

PUBG ÇETESİ POLİS TARAFINDAN ÇÖKERTİLDİ

Geliştirdikleri yazılımla kullanıcıların profiline giren siber zorbalar para edecek ne kadar ürün varsa aldı. Altıkları ürümleri internet üzerinden başka müşterilere satan çete üyeleri bu yöntemle yüksek miktarda para kazandı. PUBG çetesini takibe alan polis belirlenen adrese baskın yaparak çeteyi çökertti.

‘PUBG’ çetesi çökertildi

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...