Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2021 07:48

‘Teslim olacağım’ diyen serbest bırakılıyor: Sözünde durmayana para cezası

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen tarihte yargı önünde bulunma sözü veren 2 bin 711 kişi, Cumhuriyet Savcısının emriyle serbest bırakıldı.

‘Teslim olacağım’ diyen serbest bırakılıyor: Sözünde durmayana para cezası
mahkeme,,yargı,,adalet bakanlığı,,yakalama kararı,,yargı reformu,

Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında, 10 Eylül’den itibaren sadece ifade için düzenlenen yakalama emri üzerine mesai saatleri dışında yakalanan ve belirlenen tarihte teslim olmayı taahhüt eden 2711 kişi serbest bırakıldı.

Meclis’ten geçerek yasalaşan ve 4’ncü yargı paketinde yer alan düzenleme ile, gece yakalanan kişilerin durumu emniyet ya da jandarma görevlilerince sistem üzerinden kontrol ediliyor.  İfadesi alınmak üzere mesai saatleri dışında yakalanan ve belirtilen tarihte yargı mercii önünde hazır bulunacağına dair taahhütte bulunan kişinin durumu saat kaç olursa olsun cumhuriyet savcısına bildiriliyor. Bu kişiler, cumhuriyet savcısının emir vermesi üzerine serbest bırakılırken, bu karar bilişim sistemine de işleniyor.

SÖZÜNDE DURMAYANA PARA CEZASI

Kanuni düzenleme uyarınca serbest bırakma her yakalama emri için ancak bir kez uygulanabiliyor. Taahhüdünü ihlal eden kişi, bu imkândan bir daha yararlanamıyor. Ayrıca taahhüdünü yerine getirmeyen kişiye para cezası veriliyor. Yapılan düzenleme ile yakalama veya zorla getirme kararlarının mesai saatleri dışında infaz edilmesinden kaynaklanan mağduriyetler ortadan kaldırılmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...