Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 21:11

‘VIP dinleme’ soruşturmasında tüm şüpheliler serbest

Ünlü iş adamları ve gazetecilerin dinlenilmesine ilişkin paralel devlet yapılanmasına yönelik yürütülen "VIP dinleme" soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 14 kişinin tutuklanma istemi reddedildi. ‘VIP dinleme’ soruşturması kapsamında 33 şüphelinin tamamı serbest bırakılmış oldu.

‘VIP dinleme’ soruşturmasında tüm şüpheliler serbest
vip dinleme,

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen paralel devlet yapılanmasına yönelik ‘VIP dinleme’ soruşturmasında İstanbul merkezli 15 ilde operasyon düzenlenmişti. 21 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmada aralarında eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 14 şüphelinin başka davalarda tutuklu bulunmaları nedeniyle gözaltı kararı alınmamıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si savcılık talimatı ile serbest bırakılırken 19’u çıkarıldıkları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Geçtiğimiz hafta nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 19 şüpheli serbest bırakılmıştı.

Bu şüphelilerin serbest bırakılmasının ardından başka suçlardan tutuklu bulunan aralarında eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 14 şüphelinin, bu soruşturma kapsamında tutuklanmaları talep edilmişti.

Tutuklu bulundukları cezaevinden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine getirilen şüpheliler nöbetçi hakimlikçe sorgulandı. Adliyeye sırayla getirilen şüphelilerin sorgu işlemleri yaklaşık bir haftada tamamlandı. Nöbetçi hakimlik başka suçlardan tutuklu bulunan bu isimlerin yeniden tutuklanmasına gerek görmeyerek bu suçtan tutuklanma istemlerini reddetti.

Hakimliğin bu kararı ile ‘VIP dinleme’ soruşturmasında tutuklama istemiyle mahkeme sevk edilen şüphelilerin tamamı serbest bırakılmış oldu.

FETHULLAH GÜLEN’İNDE ARALARINDA BULUNDUĞU 45 ŞÜPHELİ

Paralel devlet yapılanmasına yönelik başlatılan "VIP dinleme" soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen ile 44 istihbaratçı polise "silahlı örgüt kurmak ve üye olmak", "örgüt faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçları yöneltilmişti.

Şüphelilerin, suç örgütüyle irtibatları olmayan iş adamı ve gazetecileri, "suç örgütleri" ile irtibatı varmış gibi 5 yıl izleyerek, ve mağdurları baskı ve etki altına almak suretiyle telefon konuşmalarını sahte isimlerle kaydettikleri iddia edilmişti.

DİNLENEN 59 İSİM

Ferit Şahenk, Ali Koç, Caroline Nicole Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Mustafa Süzer, Fevzi Bülent Özaydınlı, Atalay Şahinoğlu, Erol Altaca, Mehmet Yörük, Melih Türker, Ahmet Topsoy, Ali İhsan Karacan, Yener Şenok, Süleyman Kocakaya, Dursun Ali Yılmaz, Memduh Karakullukçu, Sezai Çanakçı, İbrahim Çağlar, İbrahim Özay Şendir, Ömer Lütfi Karagöz, Cemal Tanık Küçük, Tufan Türenç, Murat Yetkin, Zafer Mutlu, Yılmaz Özdil, Can Dündar, Aslı Aydıntaşbaş, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Mirgün Cabas, Uğur Dündar, İbrahim Yıldız, Amberin Zaman, Şirin Payzın, Nihat Genç, Rasih Yılmaz, Selahattin Sadıkoğlu, Ergün Diler, Cengiz Semercioğlu, Engin Ardıç, Bedri Baykam, Melih Meriç, Metin Yüksel, Saner Ayar, Recep Tepeli, Ruhat Mengi, Bülent Çöltekin, Rıdvan Bıyık, Mustafa Şekeroğlu, Nuri Çolakoğlu, Faruk Bildirici, Suna Vidinli, Arslan Bulut, Özdemir İnce, Mehmet Emin Darendeliler, Ahmet Altınel, Hüseyin Özalp, Metin Yavuz Yalçın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...