Tgrt Haber
30 May 2021 11:01

1 Haziran’da kısıtlamalar kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs salgını sebebiyle uzun süredir devam eden kısıtlamaların 1 Haziran’da değişebileceğini işaret etmişti. Şimdi bütün gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında çıkacak kararı bekliyor…

1 Haziran’da kısıtlamalar kalkıyor mu?
kabine toplantısı,korona virüs,erdoğan,esnaf,1 HAZİRAN

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan bilgilere göre bu hafta kademeli normalleşme döneminin son hafta sonu... 29 Nisan 2021’de  başlayan kısıtlamaların ardından hangi iş yerlerinin açık olacağı Kabine Toplantısı sonrasında netlik kazanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı genel olarak iki haftada bir defa yapılıyor. Kesin bir açıklama olmamakla beraber yeni kabine toplantısı 1 Haziran tarihinde  yapılması bekleniyor. Ancak tekrar belirtmekte fayda var ki Kabine Toplantısı'nın tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

ESNAF 1 HAZİRAN’DA ALINACAK KARARA KİLİTLENDi!

Kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesim yeme-içme sektörü oldu.1 Haziran'da çıkacak kararla restoran, kafe, çay bahçeleri, dernek lokelleri belirli tedbirler dahilinde açılması bekleniyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme sektörü sadece paket servisi şeklinde faaliyet gösteriyordu.

KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sahne sanatlarını olumsuz etkiledi. Koronavirüs salgınının kontrollü normalleşmeyle birlikte sosyal hayata dönüş de hız kazanması bekleniyor. Uzun zamandır yapılamayan kültür sanat etkinliklerinin  nasıl yapılacağı da   merak edilen konulardan oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...