Tgrt Haber
01 May 2014 18:14

1 Mayıs yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

1 Mayıs yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı
1 mayıs emek dayanışma günü, kayseri, kırşehir, Kırıkkale, etkinlikler, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Kayseri'de "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü", bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldığı etkinliklerle kutlandı. Sümer Spor Kompleksi önünde toplanarak yürüyüşe geçen ve slogan atan gruplar, İstasyon Caddesi'nden geçip kutlamaların yapılacağı Kurşunlu Otoparkı'na ulaştı. Polis ekiplerince giriş noktalarında üst araması yapıldıktan sonra tören alanına alınan gruplardaki kadınlara karanfil dağıtıldı. Alanda müzik eşliğinde uzun süre halay çeken sendika üyeleri, kutlamanın ardından olaysız dağıldı.
Kırşehir
Kırşehir'de Öğretmenler Parkı'nda toplanan CHP, HDP, BDP, KESK, ÖDP, İP ve Eğitim-Sen üyeleri, sloganlar atarak Maşaderesi Meydanı'na kadar yürüdü.

Polisin güvenlik tedbiri aldığı meydanda toplanan grup, müzik eşliğinde halay çekti.

Eğitim-Sen Dönem Sözcüsü Osman Batı, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, alanları coşkulu bir şekilde doldurduklarını söyledi.

Grup, çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kırşehir'deki ikinci kutlama, Petrol- İş Sendikası Kırşehir Şubesi üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Eski Müftülük Caddesi'nde toplanan grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda da bazı sendikaların katılımıyla kutlama programı düzenlendi.

CHP, Petrol-İş, KESK, Türk Metal Sendikası ve Eğitim-Sen üyesi gruplar, müzik eşliğinde halay çekti.

Petrol-İş Şube Başkanı Recep Sefer, burada yaptığı konuşmada, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, emekçilerin daha iyi ücret, sosyal hak ve şartlarda çalışacağı bir ülkenin özlemini duyduklarını söyledi.

Grup, sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

- Niğde'de inşaat işçileri de kutlamaya katıldı

Niğde'de ellerinde "Esnek güvencesiz çalışmaya hayır, Grev hakkımız engellenemez", "Ferman padişahınsa meydanlar halkındır" yazılı dövizler taşıyan Eğitim-İş Sendikası ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek sloganlar attı.

Davul zurna eşliğinde halay geçen grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Öte yandan, grubun alandan ayrılmasının ardından Bor Caddesi'nde toplanan Eğitim-Sen, Emek Partisi, SES, KESK ve CHP üyeleri, pankart açarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada müzik eşliğinde halay çeken grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Kutlama sırasında Niğde Belediyesi Kent Meydanı inşaatında çalışan işçiler de işlerini bırakıp inşaat alanında halay çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...