Tgrt Haber
30 Nisan 2017 15:26

1 Mayıs'ta bankalar, kargolar çalışıyor mu? Bugün resmi kurumlar tatil mi?

1 Mayıs'ta banka ve kargolar ile işi olan vatandaşlar, bu kurumların açık olup olmadığını araştırıyor. 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle birçok kurum, pazartesi günü açık olamayacak. Peki, bugün banka ve kargolar açık olacak mı?

1 Mayıs'ta bankalar, kargolar çalışıyor mu? Bugün resmi kurumlar tatil mi?
banka, kargo, 1 mayıs, 1 mayıs bankalar açık mı, resmi kurumlar tatil mi,

1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle, Kargo üzerinden gönderi yapmak ve bankalar aracılığıyla işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar, bu kurumların açık olup olmadığını sorgulamaya başladı.

1 MAYIS'TA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs'ın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri ise bir sonraki mesai gününde işleme alınacak. Dolayısıyla hesap işlemleri ve ödemelerin aktarılması, 2 Mayıs Salı günü saat 08.00 itibariyle gerçekleştirilebilecek.

1 MAYIS'TA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Kargo şirketlerinin çalışma saatleri, diğer kurumlara göre farklılık göstermektedir. Kurumların aldığı karara göre tatil günlerinde il ve ilçelerdeki bazı şubelerin kapalı olması durumuyla karşılaşabilir. Bu durumla ilgili en sağlıklı bilgi, kargo şirketlerinin çağrı merkezi üzerinden alınmalıdır.

1 MAYIS KAMU KURUMLARI TATİL!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçilerin dünya genelinde kutladığı bir bayramdır. 1 Mayıs gününde birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele için çeşitli etkinlikler düzenlenir. Resmi Gazete’de “İşçi Bayramı” Bakanlar Kurulu tarafından 1 Mayıs 2009 tarihi kararı ile “resmi tatil” ilan edilmiştir.

1 MAYIS PROGRAMI BELLİ OLDU

DİSK de, 1 Mayıs için çalışmalara başladı. DİSK’ten yapılan açıklamada, “Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi sınıfının haklarının tehdit altında olduğu bir dönemde 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününün işçilerin ve toplumun geniş kesimlerinin hak gasplarına, taşeron düzeni başta olmak üzere güvencesizliğe işsizliğe, iş cinayetlerine ve antidemokratik düzene hayır diyecekleri bir gün olarak örgütlenmesi gerektiği“ belirtildi. Açıklamada, “1 Mayıs 1977 katliamının 40’ıncı, DİSK’in kuruluşunun 50’nci yılında tarihsel bir sorumlulukla DİSK, 1 Mayıs’ı bugüne kadar beraber örgütlediğimiz emek ve meslek örgütlerinin ve 1 Mayıs kutlamalarına katılan bileşenler başta olmak üzere mümkün olan en geniş kesimlerin, tüm demokrasi güçlerinin 1 Mayıs meydanlarında buluşması için çaba gösterecektir” denildi. DİSK Başkanı Kani Beko, bugün önce İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi ile görüşülmesinin ardından İstanbul’da miting alanının belli olacağını belirtti. DİSK ile memur sendikaları ve meslek odalarının da yarın bir araya gelmesi bekleniyor. Geçen yıl Bakırköy’de kitlesel kutlanan 1 Mayıs önceki yıllarda ise Taksim’de bazen izinli bazen de izinsiz olarak kutlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...