Tgrt Haber
12 Kasım 2021 11:29 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

10 Kasım töreninde skandal: Öğretmen İslam'ı ve ümmeti aşağılayan şiir okudu

Gaziantep'te 10 Kasım töreninde konuşma yapan bir öğretmen, Süleyman Apaydın'ın İslam'a ve ümmeti aşağılayan şiirini okudu: "Özlediyseniz fesi peçeyi, aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi. Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek. Kara çarşafa girsin diyorsanız. Unutun tüm dediklerimi." İlk tepki Vali'den geldi. Öğretmene ve okul idaresine soruşturma başlatıldı.

10 Kasım töreninde skandal: Öğretmen İslam'ı ve ümmeti aşağılayan şiir okudu
gaziantep,şiir,10 kasım,Süleyman Apaydın,islam

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde skandala imza atıldı. Bir öğretmen Süleyman Apaydın'ın İslam'ı ve ümmeti aşağılayan şiirini okudu. 

Okulun 10 Kasım töreninde kürsüye gelen kadın öğretmen İslam'ın değerlerine hakaret içeren şiir okudu. Ümmet, tesettür, Şeyhülislam gibi değerlere yönelik aşağılama ifadeleri bulunan şiire ilk tepki Gaziantep Valisi Davut Gül'den geldi. Gül "Açıkça dini değerleri aşağılayan ‘şiir’ konusunda soruşturma açılmıştır. İnsanların inancını, yaşam tarzını, kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi.

Konu ile ilgili TGRT Haber'e açıklama yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmenin açığa alındığını ve müfettişlerin soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, soruşturmanın sadece skandala imza atan öğretmenden ibaret olmadığını tüm okul idaresinin de soruşturma kapsamına alındığını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...