Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2019 09:25

10 milyon lira vurgun yaptı, sevgilisiyle kaçtı

İbrahim B, yaklaşık 250 kişiyi ineklerine ortak ederek dolandırdı. Zanlı, karısını ve üç çocuğunu borçlarla bırakıp ortadan kayboldu.

10 milyon lira vurgun yaptı, sevgilisiyle kaçtı
çiftlik bank,

Aydın’da yaşayan İbrahim B. (37), beş sene önce Koçarlı ilçesinde bir mandıra açtı. İşleri iyi giden evli ve üç çocuk babası, özel bir bankadan kredi çekip Germencik ilçesinin kırsal Turanlar Mahallesi’nde de 50 dönümlük arazi aldı. Şahıs, bu arazide çiftlik kurdu. İbrahim B, 200 ineğin bulunduğu çiftliği 2016’da otomatik süt sağım makineleri ile donattı. Böylelikle kısa sürede verimi arttırdı. Ardından da ‘Çiftlik Bank’a benzer bir sistem kurdu. Şahıs, kendisine inek başına 7 bin lira veren kişilere süt parasından kâr payı dağıttı. Sisteme Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 250 kişi ortak oldu. Ancak ödemeler 2018’in Mayıs ayında kesildi. Alacaklarını alamayan ortaklar ve bankalar icra yoluna başvurdu. Geçen ay sonuna kadar irtibat kurulan İbrahim B, bir anda ortadan kayboldu. Geride eşi, çocukları ve 3 milyon 600 bin lirası kredi olmak üzere toplam 10 milyon TL borç bırakan İbrahim B, iddiaya göre Azerbaycanlı sevgilisi E.N. ile birlikte Karabağ’a kaçtı. Zanlı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Tosuncuk vakasının aynısı

Vatandaşlardan topladığı paralarla ortalıktan kaybolan İbrahim B, akıllara “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ı getirdi. Aydın da aynı yöntemle kurduğu “Çiftlik Bank” ile 1 milyar 139 milyon lira dolandırıp Uruguay’a kaçmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...