Tgrt Haber
07 Nisan 2017 11:39

100 akademisyen 'Evet' dedi

AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) düzenlediği “Akademisyenler Buluşması”na katılan 100 akademisyen ‘Evet’ dedi.

100 akademisyen 'Evet' dedi
üsküdar,chp,burhan kuzu,ak parti,akademisyen,AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi,

Üsküdar Mabeyin Restoran’da gerçekleşen toplantıya Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Şefik Dursun, Prof. Dr. Gülden Omurtag, Prof Dr Mehmet Omurtag, Prof. Dr Esra Sağlam, Prof. Dr. Yaman Sağlam, Prof. Dr İbrahim Özdemir, Prof. Dr. Bahattin Türetken, Prof. Dr. Şefik Dursun ve Siyasetçi-Akademisyen Halide İncekara gibi isimlerden oluşan 100 bilim insanı katıldı.

AK Parti Üsküdar SKM Başkanı İhsan Sorar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Seçim Sisitemi’ni ve referandumu anlattı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Anayasa Komisyonu Başkanı da olan Kuzu, “Yeni sistemi Kaddafi, Esad gibi liderlerle kıyaslıyorlar. Onlarda seçim diye bir şey yoktur bizde seçim var. Bizde nihai karar millete bırakılıyor” dedi. Var olan sistemde yasaların yüzde yüzünün hükümet tarafından hazırlandığına dikkat çeken Kuzu, “16 Nisan’dan sonra yasa yapma yetkisi Meclis’e geçecek. Yasaları sadece milletvekilleri yapabilecek. Hükümetin elinden yasa yapma yetkisi alınacak” diye konuştu.

100 akademisyen 'Evet' dedi

KILIÇDAROĞLU YALAN KONUŞUYOR

Kuzu şunları söyledi: “Koalisyon denen o vasıfsız yönetimlerden sonsuza dek kurtuluyoruz. Cumhurbaşkanı, yeni sistemde kararnamelerle insan hakları konusunda düzenleme yapamaz. Cumhurbaşkanının akla mantığa uymayan kararlar alabileceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yalan konuşuyor. Yeni sistem, sağın da solun da merkeze çekilmişinin seçilmesini öngören makul bir sistemdir”.

Parlamenter sistemde kuvvetler ayrımı olmadığı için denetimin işlemediğini örneklerle anlatan Kuzu sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyada 59 ülkede seçilme yaşı 18'dir. Reşit olmak seçilmek için yeterli bir kriter olmalıdır. Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi iki sene çalışıp emekli olmak diye bir şey yok. Milletvekili hangi yaşta olursa olsun, emeklilik günü gelinciye kadar sigorta primi ödemek zorundadır. Dünyada 40 bin seçmene bir vekil düşerken bizde 103 bin seçmene bir vekil düşüyor. Dar bölge milletvekili sistemine geçişin kolaylaştırılması için milletvekili sayısının artırılması gereklidir.”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de takip ettiği toplantıda Kuzu’nun açıklamalarını dikkatle dinleyen 100 akademisyen, referandum hakkındaki kanaatlerinin evet yönüne dönüştüğünü vurgulayıp, memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...