Tgrt Haber
18 Haziran 2014 18:47

12 Eylül mağdurları karardan memnun oldu

12 Eylül 1980 döneminde 11 yıl cezaevinde yatan ve idamla yargılanan Balıkesir Ülkü Ocakları eski üyesi Ahmet Ulu'dan şok sözler:

12 Eylül mağdurları karardan memnun oldu
12 eylül, karar, ülkü ocakları,

12 Eylül 1980 askerî darbesi döneminde 11 yıl cezaevinde yatan ve idamla yargılanan Balıkesir Ülkü Ocakları eski Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ulu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, "Asılan arkadaşlarımızın inşallah ruhlarını rahatlatacaktır. Bizim için de o dönemde tabutluk olarak tabir edilen odalarda gördüğümüz işkencelerin karşılığı görüldü. Allah'a çok şükür, 34 yıl sonra bu ihtilâlcilerin ve bu işkencecilerin ceza alabildiğini görebilmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Artık gözüm açık gitmeyeceğim inşallah. Bunların ceza aldıklarını görmezsem ve yaptıklarının suç olduğu ispatlanmazsam gözüm açık gideceğimi söylemiştim. Allah'a şükür, bundan sonra inşallah Allah'ın huzurunda ve şehit olan arkadaşlarımın huzurunda bunun hesabını rahat bir şekilde verebileceğim." dedi. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasında verilen müebbet kararı, o dönemde idamla yargılanan ve 11 çeşitli cezaevlerinde yatan Ulu'yu çok sevindirdi. Mahkemenin Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası vermesini, 34 yıl sonra hukukun tecelli etmesi olarak yorumladı. Darbe döneminde 3,5 yılı hücre cezası olmak üzere toplam 11 yıl çeşitli cezaevlerinde yattığını ve işkencelere maruz kaldığını anlatan Ahmet Ulu, referandum sürecinde bağımsız ülkücülerin yayınladığı deklarasyonda imzası olduğunu hatırlattı. Bu konuda bazı kesimlerden büyük tepki aldığını vurgulayarak, "Darbecilerden hesap sorulabilmesi için referandumda 'evet' dedim, bizi hain ilan ettiler. Sonuçta darbecilerin yargılanmasının önündeki engeller de kalkmış oldu. Bazıları, yaşları nedeniyle yargılanamayacaklarını söylemişti. Biz de şahıslar üzerinden değil, ilkeler üzerinden gittiğimizi ifade etmiştik. Bundan sonra ihtilâl girişimi ve demokrasi dışı hareketlerde bulunan insanların buna tevessül etmesini engellenmesi açısından bunların yargılanması gerektiğini anlattık. Gelecek kuşaklarda demokrasi dışı bazı hareketlerde bulunmanın ülkeye verdiği zararı ve bu girişimlerde bulunan insanların cezalandırıldığı gerçeğini ortaya koyabilmek için bunların ceza alması gerektiğini söyledik. Bu süreçte Ankara'da devam eden her mahkemeye gittik ve bunu kamuoyuyla paylaştık." diye konuştu. Darbe yapanların, suçlu olduklarını gösteren bir ceza aldığına dikkat çeken Ulu, "Bundan önceki 60 ihtilâli ve 72 muhtırasında herhangi bir sonuç çıkmamıştı. Bu nedenle 1980 yılında ihtilâl yapanlar, bundan cesaret almışlardı. 12 Eylül'de yaptıkları askerî darbeyle ülkeye büyük zarar verdiler." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...