Tgrt Haber
17 May 2014 18:40

13 yıldır kayıp olan oğlunu Soma'da arıyor

İzmir Bergama'da yaşayan Nusret Sevgener, 13 yıl önce kaybolan oğlunu Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler arasında olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yaptırmak istiyor.

13 yıldır kayıp olan oğlunu Soma'da arıyor
izmir bergama, Nusret Sevgener, soma maden faciası, Genel olaylar haberleri, Genel olaylar,

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin cesedinin bulunduğu hastaneye müracaat eden Nusret Sevenger, kimliği henüz tespit edilemeyen madenci cenazeleri arasında 13 yıl önce kaybolan oğlunun olabileceği ihtimaliyle, DNA testi yaptırmak için başvurdu. İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Nusret Sevgener, Akhisar Devlet Hastanesine gelerek, hastane yetkililerinden hayatını kaybeden maden işçileriyle ilgili bilgi aldı. Hastane çıkışında AA muhabirine açıklama yapan Sevgener, 13 yıldır kayıp olan oğlunu bulma ümidin peşinde koştuğunu, bu amaçla hastaneye geldiğini söyledi.

Madende ölenlerle içinde sahipsiz cenazelerin bulunabileceği ve bunun da oğlu Hakan Lütfi Sevgener olabileceği düşüncesiyle hastaneye geldiğini bildiren Sevenger, "Buradan ümidim olduğu için geldim. 13 yıl 3 ay geçti oğlum kaybolalı. Duyduğum kadarıyla madende ölenlerden bazılarının kimliği henüz belirlenmedi. Fotoğraf varsa onlara bakacağım, yoksa DNA testi yaptırmak istiyorum. Bir ümit, inşallah bulurum" dedi.

"DNA testi yaptıracağım"

Arayışını yıllardır sürdürdüğünü ifade eden Nusret Sevgener, oğlunun şu anda 37 yaşına bastığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Kimliği henüz tespit edilemeyen cenazelerle ilgili DNA testi için kan örneği vereceğim. Eğer bulunursa oğlum diyerek cenazemizi alacağız. Nasip, cenazesini alacağım diyorum ama bunu canı gönülden söylemiyorum. Kendimi tatmin etmek istiyorum. Hiç olmazsa yok demektense cenazesini eve getirdik, buraya gömdük deriz. Allah esirgesin yine de. Hiç bir zaman ona beddua etmedim, hakaret etmedim. O benim evladım. 3 çocuğum var, elimden geldiğince iyi yetiştirmeye çalıştım."

Sevgener, gezetelere kayıp ilanı verdiklerini, 'oğlunu tanıyoruz' diye arayanların olduğunu belirterek, "Bunlardan bazıları sahtekar, biliyorum çünkü para istiyorlar. Bazıları da gerçek ama kendisine ulaşamadım. O bizi arıyorsa da bilmiyoruz. Annesini gizli numaradan arayan oluyor, ancak konuşmuyor. Biz bu numaraları savcılık kanalıyla tespit ettik. Savcılık o numarayı başka kişilere ait olduğunu, oğlumuzla ilgisinin olmadığını bize bildirdi. Başkalarının telefonundan aradığını tahmin ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...