Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 05:57 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 07:07

15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti! O ruh hep yaşayacak

15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ile vatana uzanan elleri kırdık. Tarihte eşi benzeri olmayan o şanlı direnişin ruhu her dahim canlı kalacak. Katil FETÖ’cülere geçit vermeyerek demokrasiye sahip çıkan Türk milletini ve 251 şehidimizi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti! O ruh hep yaşayacak
15 temmuz,fetö,darbe girişimi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişimine tarihte eşine az rastlanacak bir direniş sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. O karanlık gecede kullanılan e yaklaşık 9 bin askerî personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74’ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah demokrasimizi ve milli irademizi geçemedi.

SOKAKLARDA VATAN NÖBETİ

Türkiye’nin karanlık geceden aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150’si Ankara’da, 99’u İstanbul’da, ikisi Muğla’da şehit oldu. Tank ve uçaklara meydan okuyup destan yazan Türk halkı, günlerce sokaklarda nöbet tuttu.

“YENİKAPI RUHU” ORTAYA ÇIKTI

Hain girişimin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Türk siyasetinde yeni bir ortamın doğacağının ipucu oldu. Ünlü isimlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu mitingde “Yenikapı Ruhu” ortaya çıktı. “Yenikapı Ruhu” çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin siyasi yakınlaşması dikkat çekti. Bu yakınlaşma kısa zamanda “Cumhur İttifakı” adı verilecek geniş bir koalisyonun kapılarını araladı.

VESAYET ORTADAN KALKTI

Çok geçmeden başkanlık sistemine de yeşil ışık yakan Bahçeli’nin çağrısıyla “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” hataya geçirildi. Recep Tayyip Erdoğan ilk turda oyların yüzde 52,6’sını alarak cumhurbaşkanı seçildi. İlk hamle vesayetin ortadan kaldırılması oldu.

26 BİN ASKER ORDUDAN İHRAÇ EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına bağlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 25 bine yakın asker ordudan ihraç edildi. 15 Temmuz’dan hemen sonra 4 bin 500’den fazla hakim ve savcı “FETÖ” üyesi oldukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı. FETÖ devletin damarlarından temizlendi.

TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRILMADI

Ekonomide yetkilerin tek elde toplanması, kararların hızlı alınması atılım döneminin başlamasına sebep oldu. Faiz lobisi ile aktif bir şekilde mücadele edildi. Devasa projeler hayata geçirildi. Türkiye, dış politikada büyük başarılar elde ederken bölgesinde önemli bir güç ve oyun kurucu haline geldi. Suriye’yle ilgili operasyonları arka arkaya icra etti. Irak ve Suriye’de teröristlere göz açtırmadı. TSK, 15 Temmuz’dan bu yana onlarca sınır ötesi harekata imza attı. Türkiye’nin NATO ve BM’deki etkinliği arttı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...