Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:25

15 Temmuz gazisi Levent Deveci: Kızımın kulağına 'şehit olmaya gidiyorum, beni affet' diye fısıldadım

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle bir kez daha bağımsızlık mücadelesi verdi. İhanet gecesinde 251 kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı. FETÖ’cüler ile mücadele ederken gazi olan Levent Deveci ihanet gecesini şöyle anlattı: Kızımın kulağına şehit olmaya gidiyorum, beni affet diye fısıldadım. Evlatlarımla, eşimle vedalaştım ve direnmeye çıktım. O gece yaralandım ve 22 ameliyat geçirdim. Madden ve manen kayıplar yaşadım. Aynı şeyle bugün karşılaşsam tereddüt etmeden yine savaşırım.”

15 Temmuz gazisi Levent Deveci: Kızımın kulağına 'şehit olmaya gidiyorum, beni affet' diye fısıldadım
15 temmuz,darbe girişimi,levent deveci

TGRT HABER ÖZEL

15 Temmuz 2016'da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye’yi işgal etmek için darbe girişimi düzenlendi. 251 şehit verdik. 2196 vatandaşımız ise gazi oldu. O gece darbeci hainlere karşı savaşan ve gazi olanlardan biri de Levent Deveci. Darbenin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen halen zorluklar içinde yaşıyor. Yüzünden aldığı yara sonucunda 22 ameliyatla hayata tutundu, Ardından 3 kalp krizi geçirdi, maddi kayıplar yaşadı. Levent Deveci, “Madden ve manen kayıplar yaşadım. Aynı şeyle bugün karşılaşsam tereddüt etmeden yine savaşırım.” diyor. 15 Temmuz akşamı şehit düşen Onur Kılıç’ın babası da o geceyi anlattı.

BUGÜN OLSA YİNE HAİNLERLE SAVAŞIRIM

Levent Deveci; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbeci hainler komuta eden binbaşıyı hakka, hakikate, doğruya davet etti. Saldırıda ağır yaralandı. Yüzünün yarısını kaybetti ve geçirdiği 22 ameliyat ile hayata tutundu, akabinde 3 kalp krizi geçirdi. Yaşadığı maddi ve manevi acılara rağmen pişman olmadığını söyleyen Levent Deveci, “Bugün olsa aynı hainlerin karşısına çıkar yine savaşırım” dedi. Darbeyi saat 20:00 civarlarında televizyondan öğrendiğini belirten Levent Deveci, “Askerler köprüyü kapatmıştı, bu normal değildi. Oğullarımla görüştüm ve onlara Allah’ın bana zalimlerle din Allah’ın oluncaya kadar savaşmayı emrettiğini söyleyerek helallik istedim. O sırada uyumakta olan kızımın yanına gittim ve saçını okşadım. 9 yaşında babasız kalmıştım. Şahadete gittiğimi, beni affetmesini ve ileride babasıyla iftihar duyacağını kulağına fısıldadım.” diye konuştu.  

15 Temmuz gazisi Levent Deveci: Kızımın kulağına 'şehit olmaya gidiyorum, beni affet' diye fısıldadım

SU TANKERİ, GİŞELER BİLE DELİK DEŞİK OLMUŞTU

İlk olarak Cumhurbaşkanı’nın evinin önüne gittiğini belirten Levent Deveci, şöyle devam etti:

“İş makinaları ile kapatılmış ve özel harekat polislerince koruma altına alınmıştı. Karakoldakiler 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde çatışmalar olduğunu söylediler. Köprüye geldiğimizde araçlarla kesilmişti. Darbeci hainler tarafından yaylım ateşine tutulduk. Korunmak için oradaki su tankerini siper aldık. G3 piyade tüfeği ile kurşun yağdırdılar. Su tankeri bile delik deşik olmuştu. O sırada bir helikopter geldi ve üstümüze ateş etti, 1,2 saat kadar su tankerinin arkasında kaldık. Sol tarafımda bir polis TOMA’su ve arkasında 20-30 kadar polis vardı. Daha güvenilir ve en azından onlarla hareket ederim diye yanlarına geçtim. Ancak hain darbeciler sürekli ateş ediyordu. O sırada 4 kişi vuruldu. Saat ilerledikçe çok gazi ve şehidimiz oldu. Şahadete tanık oluyor ve Allah’a düşman askerlerine karşı zafer kazandır, diye dua ediyordum.”

RÜTBELİ HAİN “VURUN ERDOĞAN PİÇLERİNİ” DİYEREK ÖLÜM EMRİ VERDİ

Levent Deveci, gece 1:00 sıralarında köprüye çok büyük kalabalıkların akın akın geldiğini belirterek  “Karşımızda hainlerin tankı ve 100’den fazla askeri vardı. Ancak hiç korkmadım. Gişelere giderek hainlerin üst rütbelisine hukuksuz kanunsuz iş yaptıklarını, derhal teslim olmalarını, zalimliği bırakmalarını, silahsız insanları vurarak suç işlediklerini söyledim. Ancak bu kişi ölüm emri vermeye davam etti, halkın üzerine mermiler yağdı. Gişeler bile delik deşik olmuştu. Rütbeli hain “Vurun Erdoğan piçlerini” diyerek ölüm emri verdi. Üst düzey rütbelinin kim olduğunu mahkemede öğrendim, adı Ahmet Taştan” dedi.

22 AMELİYAT GEÇİRDİM, 22 KİLO KAYBETTİM

Vurulduğu anı anlatan Levent Demirci şöyle konuştu:

“O an ayaklarım yerden kesilmişti. Arkaya doğru 2 veya 3 metre uçmuştum. Tekbir getirdim. Başımda korkunç bir sarsıntı vardı. Merminin yanağıma girdiğini anladım, yüzümün sol kısmı yoktu. Emekleyerek ilerledim, bu arada vurulan bir arkadaşı da çektim. Bu arada bizi aldılar. Minibüse koydular, sürekli “Müslümanım” diyordum. O sırada bir serinlik geldi, dedim herhalde Azrail. Ancak koridorda yatan arkadaş Allah dedi ve sesi kesildi. O sırada o serinlik de kayboldu. Hastaneye vardık, yanımda insanlar son nefeslerini teslim ettiler. Sonra ameliyata aldılar, 3 ay hastanede kaldım,  toplamda 22 ameliyat geçirdim, 22 kilo kaybettim. Sonrasında iş yerimi zararına devrettim, 280 bin dolar nakit para da harcadım. Aynı şeyle bugün karşılaşsam tereddüt etmeden yine savaşırım”

15 Temmuz gazisi Levent Deveci: Kızımın kulağına 'şehit olmaya gidiyorum, beni affet' diye fısıldadım

10 OĞLUM OLSA 10’UNU DA FEDA EDERİM

15 Temmuz akşamı FETÖ'nün hainlerine direnmek için meydanlara koşan gençlerden biri de Onur Kılıç’tı. Gençliğinin baharında, 23 yaşında kalbine isabet eden kurşunla şehit oldu. Taksicilik ve araba alım-satım işiyle uğraşıyordu. Baba Zeki Kılıç, “Vatanım sağ olsun. 10 evladım olsa yine feda ederim. Mahşer günü yakalarına yapışacağım. Biz nasıl acı çektiysek yüz binlerce katını onlar da çeksin. Bizim vatanımız, kalemiz burası. Gidecek başka yerimiz yok. Gerekirse ölürüz” dedi.

15 Temmuz gazisi Levent Deveci: Kızımın kulağına 'şehit olmaya gidiyorum, beni affet' diye fısıldadım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...