Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 09:04 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 09:10

15 Temmuz gazisi Mehmet Alpaslan şehit düştü

FETÖ'cülerin 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinde kafasına isabet eden yorgun mermi nedeniyle yaralanan ve bitkisel hayatta olan gazi Mehmet Alpaslan 7 yıl sonra şehit düştü.

15 Temmuz gazisi Mehmet Alpaslan şehit düştü
15 Temmuz,Darbe,Şehit,Gaziantep,FETÖ

Tarih, 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde FETÖ'cü hainler meşru iktidarı devirebilmek için darbe girişimine kalkıştı. Kalkışmayı duyan halk sokaklara çıktı ve darbeye geçit vermedi. Darbe teşebbüsü gecesinin ardından ülkenin dört bir yanında demokrasi nöbetleri başladı. Bunlardan biri de Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

YORGUN KURŞUN KAFASINA İSABET ETTİ

Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen nöbette nereden geldiği belli olmayan bir kurşun 18 yaşındaki Mehmet Alpaslan'a isabet etti. Kafasından vurulduğu anlaşılan Mehmet Alpaslan, apar topar hastaneye kaldırıldı.

AKŞAM SAATLERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

7 ay boyunca hastanelerde yaşam mücadelesi veren Alpaslan, daha fazla yapılacak bir tedavi olmadığı için evine gönderildi. Evde annesinin baktığı 18 yaşındaki Mehmet Alpaslan, dün akşam saatlerinde şehit düştü. Bilindiği üzere Alpaslan'a daha önce gazilik ünvanı verilmişti.

"7 YIL ÖNCE BİTKİSEL HAYATA GİRMİŞTİ"

Öte yandan Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı Başkanı Mehmet Yeter yaptığı açıklamada; “15 Temmuz Gazimiz Mehmet Alpaslan 7 yıl önce bitkisel hayata girmişti. Şehit oldu. Naaşı yarın öğlen namazı Hanifi Şireci Camiminden Nizip ilçesi Yeni Yazı köyünde toprağa verilecektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...