Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2021 08:56

15 Temmuz hain darbe girişimi film oldu

Türk milletinin 15 Temmuz’da darbecilere karşı mücadelesi beyaz perdeye aktarıldı. Başrollerini Erkan Petekkaya ve Baran Bölükbaşı'nın oynadığı "15-07 Şafak Vakti" adlı film, darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde izleyici ile buluşacak.

15 Temmuz hain darbe girişimi film oldu
15 temmuz darbe girişimi,,fetö,,şafak vakti,

Türk halkının darbe girişimine karşı mücadelesi başrollerini Erkan Petekkaya ve Baran Bölükbaşı'nın oynadığı 15 Temmuz’a da gönderme yapan 15/07 Şafak Vakti ismiyle film oldu.

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı tarafından desteklenen film darbe girişimine karşı direnen gerçek kahramanların yaşadıklarından o geceye dair kesitler sunuyor.

15 Temmuz’da gösterime girecek filmde Erkan Petekkaya, Çengelköy’deki bir pastaneciyi canlandırıyor. Sipariş için yola çıktığında köprüde darbecilerle karşılaşıyor. Cevdet köprüde darbecilere karşı direnişe katılırken oğlu ise Çengelköy’de darbecilerle mücadele ediyor.

Film o gece hastanede yaşanan dramlara da yer veriyor. Deniz Bolışık'ın canlandırdığı doktor Aysel karakteri darbecilerin vurduğu vatandaşları kurtarmak için çaba gösteriyor.

150 kişilik ekip tarafından 7 bin 500 figüranla çekilen film için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy, 12 biner metrekarelik kapalı alana inşa edildi.

Filmin fragmanını iletişim başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından paylaştı. Altun paylaşımında "bir 'şafak vakti' yeniden millet olmanın şerefini tattık. şehit ve gazilerimize hürmet ve minnetle" ifadelerine de yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...