Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 14:49

Gazeteci yazar Ferhat Ünlü: 15 Temmuz'da 'gizli bir sözleşme' yapıldı

FETÖ, kanlı darbe girişiminde başarılı olamasa da tehlike halen devam ediyor. Gazeteci yazar Ferhat Ünlü, “FETÖ eğer başarılı olsaydı, ABD güdümlü totaliter, yargı eliyle faşist bir rejim kuracaklardı. Türkiye, DEAŞ ile PKK/PYD’nin çatışma alanına dönüşecekti” dedi. Ünlü, ihanet gecesi, devletle-milletin gizli bir sözleşme yaptığını da söyledi.

Gazeteci yazar Ferhat Ünlü: 15 Temmuz'da 'gizli bir sözleşme' yapıldı
fetö,paralel devlet,15 temmuz,ferhat ünlü

TGRT HABER | ÖZEL

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve ihanet çetesi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’yi kana buladı, ülkeyi işgal etmek için darbe girişiminde bulundu. Ancak ellerindeki tüm güce rağmen başarılı olamadılar. TGRT Haber Hafta Sonu Ana Haber sunucusu, gazeteci yazar Ferhat Ünlü, ihanetin yıldönümünde, FETÖ'nün amacını değerlendirdi. Ünlü, "Darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı Türkiye’yi DEAŞ ile PKK/PYD’nin çatışma alanına dönüştüreceklerdi" dedi. 

TÜRKİYE'DE DEAŞ İLE PYD/PKK ÇATIŞACAKTI

Ünlü, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’deki diğer darbelerden farklı olduğunu söyledi. Diğer darbelerin aksine 15 Temmuz darbe girişiminin içeriden dışarıya bir terör örgütünün işgal girişimi olduğunu belirten Ünlü, “Şayet darbe başarılı olsaydı tarih onları kesinlikle yargılardı. FETÖ’nün gerçek yüzü açığa çıkardı. Darbeler geç de olsa ülkede mahkum edilirler. Dolayısıyla bu süreç tersine dönerdi, başarı geçici bir başarılı olurdu. Dış destekli olduğu için mutlaka Türkiye’yi parçalarlardı. Türkiye'yi DEAŞ ile PKK/PYD’nin çatışma alanına dönüştürülecekti. FETÖ’nün kontrolünde, ABD güdümlü otokratik hatta totaliter, yargı eliyle faşist bir rejim kuracaklardı. Başaramadılar, dolayısıyla tarihin akışı değişmiş oldu. Bu sebeple şehitlerimize minnettarız” diye konuştu.  

FETÖ TEHLİKESİ GEÇMİŞ DİYEMEYİZ

Ünlü, FETÖ’nün kripto bir örgüt olması dolaysıyla faaliyetlerini her zaman sürdürdüğünü söyledi. FETÖ'nün yurt dışında lobi faaliyetlerini yürüttüğünü belirten Ünlü, “FETÖ’yü yurt dışında terör örgütü olarak kabul edilmiyorlar, bu nedenle legal faaliyetler yürütüyorlar. Açıkçası FETÖ tehlikesi geçmiş diyemeyiz, bu tamamen devletin kararlılığına bağlı. Devlet de bu işte kararlılıkla devam ediyor” dedi.

Gazeteci yazar Ferhat Ünlü: 15 Temmuz'da 'gizli bir sözleşme' yapıldı

SİYASİ PARTİLERE SUFLE VERİYORLAR

Özellikle siyasi partilerin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Ünlü, “FETÖ, siyasi partileri etkileme ve nüfuz etme eğiliminde. Onlara istihbarat ve bilgi anlamında sufle verme, yön verme gibi bir özelliği var. Bu anlamda muhalefetin dikkatli olması gerekiyor. FETÖ, hiçbir zaman 2007 ile 2012 aralığındaki 5 yıllık süredeki kadar büyük bir risk teşkil etmez. Ancak her zaman örgüte karşı teyakkuzda olmak gerekiyor” diye konuştu.

OPERASYONLAR ÖRGÜTÜN PSİKOLOJİSİNİ TAHRİP EDİYOR

FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinin farklı ülkelere yayıldığını vurgulayan Ünlü, “ABD ve Avrupa’da iade süreçlerini işletmek ve kişiler operasyonla almak istihbari açıdan imkansız değildir. Ancak diplomatik açıdan maliyetleri yüksek işlerdir. Süreç, ilgili ülkelerin istihbarat servisleriyle koordineli bir şekilde gidiyor. Türkiye, Avustralya hariç bütün kıtalardan FETÖ’cü getirdi. FETÖ’nün imamları, üst düzey yöneticileri değişse bile yerlerine yeni birini atayabiliyorlar. Bu tür operasyonlar örgütün psikolojisini tahrip etmek açısından önemlidir. En son Kırgızistan’dan Orhan İnandı getirildi. Bu, Türkiye’nin istihbarat başarısıdır. Ancak örgütün biteceği anlamına gelmiyor. Bunu da görmemiz gerekiyor” dedi.    

DEVLETLERİN MUHATABI ERDOĞAN HÜKÜMETİDİR

Ünlü, FETÖ’nün yabancı ülkelerin bir aparatı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Devletler her zaman terör örgütlerini kullansalar da muhataplık ya da son tercih durumunda her zaman devletleri seçmek zorundalar. ABD’nin de Almanya’nın da Yunanistan’ın veya diğer ülkelerin de muhatabı Erdoğan hükümetidir. Arkadan oyun yaparlar ama stratejilerini örgütlerin bekasına veya kalıcılığına göre belirleyemezler. Sadece aparat olarak kullanırlar. Örgüt buralardan sızıyor” diye konuştu. Örgütün Türkiye’ye sızma çabalarını devam ettirdiğini vurgulayan Ünlü, “Millete ve devlete ihanet ettiler. Artık eski dönemleri gelmez. Ancak her zaman sızma ihtimali olan bir örgüt.”

FETÖ, 15 TEMMUZ ÖNCESİ CİNAYET BİLE İŞLEDİ

Ünlü, FETÖ’nün dünyada yaptığı suç ve faaliyetlerini üstlenmeyen tek örgüt olduğunu söyledi. 15 Temmuz’da spesifik olarak işlenmiş pek çok suç olduğuna değinen Ünlü, “Bu suçlar kamera kaydı ile sabittir ve herkesin gözü önünde işlenmiş suçlardır. Kripto bir yapı olduğu için suçunu kabul etmiyor hatta maskelemeye çalışıyorlar. Yargı, emniyet başta olmak üzere pek çok alanda suç işlediler. Hatta 15 Temmuz'dan önce cinayet işlediler. Ancak hiç birini kabul etmediler” diye konuştu. 

MİLLETLE DEVLET ARASINDA BİR SÖZLEŞME VAR

15 Temmuz darbe girişiminde millet ile devlet arasında gizli bir sözleşme yapıldığını ifade eden Ünlü, “Çünkü millet devleti kurtardı. Devlet bu sözleşmeyi ihlal edemez. Devlet millete karşı sözünü tutmak ve kamuoyu vicdanını rahatlatmak için verdiği hukuki kararların devamını getirecektir. FETÖ’cülerin bilhassa 15 Temmuz’da suça karışanların cezalandırılmaları gerekiyor” dedi.

FETÖ, ABD VE AVRUPA BEKLİYOR

FETÖ'nün Türkiye’deki siyasi tablonun kendilerinin uyum sağlayabilecekleri veya sızabilecekleri bir tabloya dönüşmesini beklediklerini belirten Ünlü, “Erdoğan’ın gitmesini bekliyorlar, biz yine eski günlere döneriz diye düşünüyorlar” dedi. Ünlü, ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yabancı ülkelerin Türkiye’deki FETÖ’ye yönelik cezalara karşı bakış açılarını şöyle değerlendirdi: “FETÖ diasporası, Almanya, Avrupa devletleri meseleye şöyle bakıyor: Cezaevinde bir paralel devlet var, durum değişirse onları serbest bırakırız. Ancak yargılamada suçlar sabit ve bellidir. Cezalarını çekecekler.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...