Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2016 00:40

15 Temmuz'un yeni konuşmaları ortaya çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde darbe girişimi gecesinde yaşananlara ait yeni konuşmalar ortaya çıktı.

15 Temmuz'un yeni konuşmaları ortaya çıktı
15 temmuz, telsiz,

Cizre'de FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da MOBESE'ye yansıyan görüntüde, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş'ın TOMA ve zırhlı araçlarla yolları kapattırarak ilçe girişinde görev yapan polislerden darbeci askerlerin ilçeye girmemesi ve faaliyette bulunmaması için telsizden anonsları yer alıyor.

Görüntüde, ilçe girişinde bulunan polis kontrol noktasında görev yapan polislerin, ilçeye girişini engellemek için FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da içinde bulunduğu zırhlı aracın önüne adeta etten duvar örerek yolu kapatması görülüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TELSİZ KONUŞMASI

İlçe Emniyet Müdürü Karataş'ın darbe girişiminin yaşandığı gece yaptığı telsiz konuşması ise şöyle:

"5910 konuşuyor. Kartal 10 bu emniyet girişinin olduğu bölgeye, ilçeye giriş yapmak isteyen askeri unsurların bulunduğu noktaya takviye Kobra gönderiyorsunuz. Kesinlikle ilçeye girişe müsaade etmiyoruz. Girmek isterlerse gereken neyse yapacağız.

Merkez kesinlikle ilçe içerisine malum faaliyet içerisinde bulunma amaçlı hiçbir kimsenin girişine müsaade edilmeyecek. Gereken neyse hiçbir arkadaşım tereddütsüz yapmaktan imtina etmesin.

"CANIMIZ BU ÜLKE İÇİN FEDA OLSUN"

Merkez emrimi tekrar ediyorum. İlçeye kesinlikle hiçbir unsurun girişine müsaade edilmeyecek. Gerekiyorsa bu uğurda bu vatan için şehit olmaya razıyız. Şehit de oluruz, canımız bu memleket için bu ülke için feda olsun. Hiçbir arkadaşım geri adım atmayacak, gereken neyse gereğini yapacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...