Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2014 09:11

16 ile yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

16 ile yağış uyarısı
hava durumu,7 mayıs hava tahmini,meteoroloji,ankara,istanbul,izmir,5 günlük hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muğla'nın iç kesimleri, Ordu, Tokat, Denizli, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güney ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Muğla'nın iç kesimleri ve Denizli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Konya ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...