Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2015 17:16

16 yıldır sırtında taşıyor

Rize’de 66 yaşındaki gelin, 104 yaşındaki diyaliz hastası kaynanasını, evlerinin yol sorunu nedeniyle 16 yıldır sırtında taşıyor.

16 yıldır sırtında taşıyor
Rize, 66 yaşındaki gelin, 104 yaşındaki kaynana

Rize’de 66 yaşındaki gelin ve 104 yaşındaki kaynana arasındaki dayanışma, gelin ve kaynana ilişkileri açısından bilinenleri unutturacak türden. Rize’nin Dörtyol Köyü’nde ikamet eden 66 yaşındaki Melahat Karaosman, 48 yıldır 18 yıl önce kaybettiği eşinin annesi 104 yaşındaki Hamide Karaosman ile birlikte yaşıyor.
Evlendiği ilk günden beri kaynanasına hizmet eden Melahat Karaosman 18 yıl önce eşini kaybetmiş. Kayınpederi ise evlendiği ilk yıllarda hayatını kaybetmiş. 104 yaşındaki kaynana Hamide Karaosman böbrek yetmezliği yüzünden 16 yıldır diyalize girmek zorunda kalırken, Karaosman ilerleyen yaşı ve sağlık problemleri nedeni ile yürüyemiyor. Gelin ve kaynananın kaldığı ev yıllar önce çıkan bir yangında kül olurken, evin yerine ise köylüler kendilerine tek odalı bir ev yapmış. Ancak ev yaklaşık 300 metre mesafede dik bir tepede bulunuyor. Melahat Karaosman kaynanasını haftanın üç günü dik yamaçtan sırtında taşıyarak araba yoluna indiriyor. Kaynanası diyalizden çıktıktan sonra ise yine kaynanasını sırtına alarak evlerine taşıyor.
KAYNANASI İÇİN EV YAPACAK
Melahat Karaosman, hem kaynanasının daha fazla sıkıntı yaşamaması hem de kendi yaşı da ilerlediği ve yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile araba yolu üzerinde yeni bir ev yapabilmek için harekete geçti. Ancak yaşlı gelin maddi sıkıntılar nedeni ile eve bir türlü başlayamadı. Yaşlı gelin evi yaptırabilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor.
Yaşlı gelin yaptığı açıklamasında, “48 yıl önce evlendiğim günden bu yana kaynanam benimle. Kayınpederim evlendiğim ilk yıllarda öldü. Eşimi ise 18 yıl önce hayatını kaybetti. Kaynanam 16 yıldır diyaliz tedavisi görüyor. Yol olmadığı için onu sırtımda taşıyorum. Bazen gören eden olursa bana yardım ediyor ama herkes işinde gücünde olduğu için genelde tek başıma taşıyorum. Bu nedenle yol üzerinde bir ev yaptırmayı arzu ediyorum” dedi. 104 yaşındaki kaynana ise gelininden çok memnun olduğunu, kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek ona hayır duaları ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...