Tgrt Haber
19 Haziran 2021 07:05

17 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon

FETÖ’nün devletin kurumları içindeki yapılması ile mücadele tüm hızı ile devam ediyor. 52 örgüt üyesinin yakalanması için gece saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

17 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon
fetö,TSK,terör örgütü

İstanbul merkezli 17 ilde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen kişilere yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 17 ilin emniyet müdürlüklerine bağlı, terör ve örgütlü suçlar bürosu ekipleri, eş zamanlı ve koordineli olarak çok sayıda adreste arama yaptı.

Örgüt imamı tarafından, haberleşme amacı ile ankesör veya sabit hatlardan aranan kişilerin tespiti ve itirafçıların beyanları üzerine bu kişilerin bulunduğu adreslere özel harekat polislerinin de havadan destek verdiği operasyonlar yapıldı.

Savcılık soruşturmasında 52 isme ulaşıldığı, bu isimlerden 6’sının muvazzaf astsubay ve uzman çavuş, 46'sının ise okuldan ihraç edilmiş askeri öğrenci oldukları açıklandı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan kişilerden çoğunun, örgütsel dökümanlarla birlikte ele geçirildiği, kalan isimlerin yakalanması için de operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...