Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2016 09:29

18 bin Yağlıdereli Türk, ABD seçimleri için oy kullandı

Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşları da seçimleri yakından takip ediyor. Amerika'ya yaptıkları göçlerle bilinen Giresun'un Yağlıdere ilçesi sakinleri konsolosluklara giderek oy kullandılar.

18 bin Yağlıdereli Türk, ABD seçimleri için oy kullandı
Giresun, Yağlıdere, ABD seçim, oy kullanma,

Trump'ın ırkçı söylemleri Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşlarını tedirgin etti. Giresun’un küçük bir ilçesi olan Yağlıdere, Amerika’ya verdiği büyük göç ile biliniyor. 1960’lı yıllarda başlayan göç dalgası sonucu Amerika’daki sayıları 18 bini bulduğu tahmin edilen Yağlıdereliler oylarını Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’dan yana kullandı.

TÜRKİYE'DE BULUNAN ABD VATANDAŞLARI OY KULLANDI

Türkiye’de bulunan ABD vatandaşı Yağlıdeliler de ‘Bir oy bir oydur’ diyerek konsolosluklarda oy kullandı. 2000 yılında Amerika vatandaşlığını alan Yağlıdere İlçesi Akdoğan Mahallesi Muhtarı Bayram Yazıcıoğlu, “26 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Bir ayağım New York’ta, bir ayağım Yağlıdere’de. Ben zaten Demokrat Parti’ye kayıtlıyım. Oyumu da Clinton için kullanacağım. Amerika’daki Yağlıderelilerin yüzde 80’i de Clinton’u destekliyor. Tahminim o ki yüzde 99 seçimin galibi Clinton olacak” diye konuştu.

‘IRKÇI SÖYLEMİ OLMASAYDI...’

20 yılı aşkın zamandır Amerika’da yaşayan aynı zamanda vatandaşlık da alan benzin istasyonu işletmecisi Turan Uzun, “Cumhuriyetçi Parti’ye üyeydim ama oyumu hep Demokrat Parti’ye verdim. Trump’ın ırkçı söylemi olmasaydı ona verirdim ama yine Clinton’ı destekledim. Aslında Clinton’ın Türkiye ile ilgili söylemlerini doğru bulmuyorum. Sadece kötünün iyisi diye Clinton’ı destekledim. Yağlıderelilerin yüzde 80’i Clinton’ı, yüzde 20’si de Trump’ı destekliyor. Clinton’ın ‘Kürtleri silahlandıracağız’ sözü ve Fethullah’ın, Demokratlara yaptığı bağışa tepki olarak oyların bir kısmı Trump’a döndü” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...