Tgrt Haber
16 May 2021 10:49

18 yaş altı sokağa çıkabilecek

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. Bu kapsamda 65 yaş ve üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için yeni bir karar alındı.

18 yaş altı sokağa çıkabilecek
kısıtlama,genelge,gündem

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. 

65 YAŞ ÜZERİ VE 18 YAŞ ALTI KISITLAMALARI

- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan iki doz aşısını yaptırmış olanlar için herhangi bir kısıtlama olmayacak.

- 18 yaş altı gençler ve çocuklar için ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

AŞI OLMAYAN 65 YAŞ ÜZERİ İZİN SAATLERİ

Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar hafta içi sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA MÜSAADE YOK

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarında kapasite sınırlandırılması yapıldı. Yapılan sınırlandırılmada 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşların toplu taşıma araçları kullanmalarına müsaade edilmeyeceği açıklandı.

- Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları için uygulanmakta olan % 50 kapasite sınırlamasına devam edilecek.

- 65 yaş ve üzeri vatandaş ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...