Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 23:37

İzmir'de 18 yaşından küçüklere bilet satışı yasaklandı

İzmir'de otobüs ve uçak bileti satışlarıyla ilgili radikal bir karar alındı. Buna göre 18 yaşından küçüklere bilet satışı yasaklandı.

İzmir'de 18 yaşından küçüklere bilet satışı yasaklandı
izmir,otobüs,uçak,bilet,yasak

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, kentte 18 yaşından küçüklere otobüs terminalleri ve hava yolları acentelerinden bilet satışı yapılamayacağını duyurdu.

KANAYAN YARAYA ÖNLEM

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, ailesinin veya kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan, kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz etkileyebilecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmaların önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre; şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolları acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satılamayacak.

İzmir'de 18 yaşından küçüklere bilet satışı yasaklandı

BİLET ALMAYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN AİLESİNE HABER VERİLECEK

Ayrıca, 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile irtibata geçilerek çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edildikten ve bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılabilecek. Aileden habersiz bilet alma girişimi olduğu tespit edilirse kolluk kuvvetleri bilgilendirilecek.

ÖĞRENCİ BELGESİ ŞARTI

İzmir'de veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan 18 yaşından küçüklere ise belge gösterdiğinde bilet satışı yapılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...