Tgrt Haber
30 May 2021 11:01

181 operasyonda bin 162 terörist öldürüldü

Türkiye ülkenin içinde ve dışında teröristler mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. MSB'nin yaptığı açıklama ocak ayından itibaren 181 operasyonda bin 162 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

181 operasyonda bin 162 terörist öldürüldü
MSB,Operasyon,Terörist,PKK,DEAŞ

Türkiye ülkenin içinde ve dışında teröristler mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. MSB'nin yaptığı açıklama ocak ayından itibaren 181 operasyonda bin 162 teröristin öldürüldüğünü belirtti. Milli Savunma Bakanlığının düzenlediği toplantıda yapılan açıklamada,  "1 Ocak’tan itibaren yurt içi ve sınır ötesinde 43’ü büyük, 138’i orta çaplı olmak üzere toplam 181 operasyonda toplam 1162 terörist etkisiz hale getirildi." denildi.

BİN 162 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yurt içi ve sınır ötesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini vurgulayan Kara, "1 Ocak'tan itibaren yurt içi ve sınır ötesinde 43'ü büyük, 138'i orta çaplı olmak üzere toplam 181 operasyon icra edilerek, 225'i mayıs ayında olmak üzere bugüne kadar toplam 1162 terörist etkisiz hale getirilmiştir." diye konuştu.

181 operasyonda bin 162 terörist öldürüldü

7 BİN 799 HEDEF YOK EDİLDİ

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 7 bin 584 hedefin kara ateş destek vasıtaları ve 215 hedefin Hava Kuvvetleri unsurları tarafından etki altına alındığını kaydeden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekatı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır. Operasyonların başlangıcından bu yana biri bölge sorumlusu olmak üzere 142 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca 57 mağara, 110 sığınak, 398 mayın/EYP tespit edilerek imha edilmiş, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

181 operasyonda bin 162 terörist öldürüldü

EGE DENİZİ VE DOĞU AKDENİZ

Binbaşı Kara, TSK'nın Ege'de, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam ettiğini belirtti.

MAKET UÇAK SALDIRILARI

Son zamanlarda yapılan maket uçak ve drone saldırılarıyla ilgili her türlü tedbirin alındığını belirten Kara, "25 Mayıs 2021 tarihinde fırlatıldığı yer tespit edilen maket uçağın fırlatma rampası imha edilmiş, 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...