Tgrt Haber
06 May 2022 18:44 - Güncelleme : 06 May 2022 18:56

19 yaşındaki Asiyenur Atalay’ın katilinden pişkin savunma: Silah önce ondaydı

Esenler’de sokak ortasında silahla vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Asiyenur Atalay’ın katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı. Savunmasında alkollü olduğunun altını çizerek pişmanlığını belirten zanlı Ümit K., silahın olaydan önce Asiye’nin çantasında olduğunu söyledi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

İstanbul Esenler’de, sokak ortasında başından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Asiye Atalay’ın katil zanlısı, mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanığın savunmasında alkollüyken olayı gerçekleştirdiği ve pişman olduğunu belirttiği öğrenildi. Öte yandan silahın ilk önce Asiye’nin çantasında olduğunu söyleyen Ümit K., tartışınca bir anlık öfkeyle silahı alıp genç kızı öldürdüğünü ifade etti.

‘KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI’

Esenler’de 4 Mayıs günü sokak ortasında tartıştığı 19 yaşındaki Asiyenur Atalay’ı silahla başından vurarak öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Ümit K., dün polis ekiplerince silahı ile birlikte Arnavutköy’de yakalandı. Ümit K., emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Nöbetçi savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlı, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“SİLAH ASİYE’NİN ÇANTASINDAYDI”

Ümit K.'nın ifadesinde, “Ben daha önce bu konuyla ilgili ifade verdim. Ben doğrudan maktule ateş etmiş değilim. Onun öncesi vardır. Öncesinde silah kendisinin çantasındaydı. Silahı ben çantasına koymuştum. Bir süre sonra tartıştık. Silahı ben çantasından aldım, üzerimdeydi. Bir anlık öfke ile oldu. Alkollüydüm, pişmanım” dediği öğrenildi.

“BİR ANLIK GELİŞEN BİR OLAYDIR”

Ümit K.'nın avukatı ise müvekkilinin psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek, “Bir anlık gelişen olaydır. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...