Tgrt Haber
13 Kasım 2021 10:23

1915 Çanakkale Köprüsü'nde hazırlıklar tamam: Son tabliyenin montajını Erdoğan yapacak

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanını alacak köprünün son tabliye bloğunun montajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleştirilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde hazırlıklar tamam: Son tabliyenin montajını Erdoğan yapacak
1915 çanakkale köprüsü,erdoğan

18 Mart 2017'de temelleri atıldı. Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olma yolunda hızla ilerlemeye devam etti. Çanakkale Boğazı’nın gerdanlığında son tabliye artık montaja hazır hale geldi

Gece gündüz çalışmaların aralıksız devam ettiği köprünün yapımında 5 bin 95 kişi ter döküyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına atıfla 2023 metre olan iki ayak aralığının yanı sıra köprünün uzunluğu 4 bin 608 metre olarak tasarlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü olan 18 Mart 2022'de hizmete geçecek olan köprünün 700 ton ağırlığındaki son tabliyesi, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle Lapseki şantiyesinde montaj edilecek.

Köprünün tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar uzun araç kuyruğu beklemeden Çanakkale Boğazı’nı 6 dakikada geçebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...