Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 21:56

Pakdemirli ve Soylu'dan ortak açıklama: 197 orman yangınından 185'i kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin farklı yerlerinde devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Bekir Pakdemirli, 44 ilde 197 orman yangını çıktığını belirten Bakan Pakdemirli, bu yangınlardan 185'inin kontrol altına alındığını söyledi. Süleyman Soylu ise alevlere teslim olan termik santralde sızıntı olmadığını açıkladı.

Pakdemirli ve Soylu'dan ortak açıklama: 197 orman yangınından 185'i kontrol altında
SÜLEYMAN SOYLU,,YANGIN,,BEKİR PAKDEMİRLİ,,MARMARİS,

Muğla'daki orman yangınları devam ederken alevlere müdahale de aralıksız sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’teki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Söze ilk başlayan isim olan Bakan Bekir Pakdemirli şöyle konuştu:

"5 İLDE 12 ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR"

"28 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde 44 ilde 197 orman yangını çıktı, 185'i kontrol altına alındı. 5 ilde 12 orman yangını devam ediyor. Termik santralde çok önemli bir hasar olmadı. Hava söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yanan yerler tekrar ağaçlandırılacak. Geleceğe Nefes Kampanyasıyla 252 milyon fidanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için üçer fidanı yıl bitmeden mutlaka dikeceğiz.

Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği adı altında bir birliğin kurulması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bunu Akdeniz İklim Kuşağı'ndaki ülkelerle de paylaşacağız. Farklı ülkelerden 23 hava aracı verdi.

YANGINLA MÜCADELEDE BİR İLK

Mücadelede ilk kez İHA'ları kullanmaya başladık. Orman teşkilatımız, yeşil vatanı korumak için mücadele ediyor. Polemiklerden ve bilgi kirliliğinden uzak durmayı vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum. Sadece resmi açıklamaları dikkate alsınlar. Yanan yerler ağaçlandırılacak. 252 milyon fidanı yıl bitmeden dikeceğiz. "

"20 MİLYON TL'LİK YARDIM YAPILDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şu açıklamaları yaptı:

"Bir taraftan yangınla mücadele aynı disiplinle devam ediyor, bir yandan da vatandaşlarımızın yangındaki zararlarını karşılıyoruz. Muğla'da 11 bin 844 hanedeki vatandaşlarınmız tahliye edildi. Muğla'ya 20 milyon TL'lik bir yardım gönderilmiştir. Yangın bölgelerindeki tüm ihtiyaçlar karşılanmakta. Muğla'da 552 kiş iyangından etkilendi, 22 kişinin tedavisi sürüyor.

Pakdemirli ve Soylu'dan ortak açıklama: 197 orman yangınından 185'i kontrol altında

"TERMİK SANTRALDE SIZINTI YOK"

Termik santralde çok önemli hasar oluşmadı. Radyoaktif bir sızıntı tespit edilmedi. Herkes büyük bir mücadele veriyor. 

SOSYAL MEDYA PROVOKASYONU

Provokatif davrananlar, sahada motivasyon düşürmeye çalışanlar var ama buna aldırmadan yolumuza devam ediyoruz. Sosyal medyada 3 bin 246 içerik tespit edildi. Bunlardan 172'sine işlem gerçekleştirildi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...