Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2016 14:11

2 milyon dolarlık döviz vurgunu iddiası

Zeytinburnu’unda çevre esnafı ve yabancı uyruklu şahıslardan kar payı karşılığında yaklaşık 2 milyon dolarlık döviz aldığı iddia edilen döviz bürosu sahibi kayıplara karıştı. Döviz bürosuna gelip kapalı olduğunu fark eden vatandaşlar olayın şokunu üzerinden attıktan sonra savcılığa akın etti.

2 milyon dolarlık döviz vurgunu iddiası
döviz vurgunu, zeytinburnu

Alınan bilgiye göre olay Zeytinburnu 58. Bulvar üzerinde yer alan bir döviz bürosunda meydana geldi. İddiaya göre iş yeri sahibi Zekeriya Ö. 15 yıllık esnaflığı aracılığıyla çevreye güven verdi. Ardından başta çevrede deri ve tekstil olmak üzere diğer iş adamlarıyla birlikte bazı yabancı uyruklu kişilerden kar payı karşılığında altın ve döviz topladı. Yatırdıkları döviz ve altınları geri almak veya kar payını istemek üzere iş yerine gelen vatandaşlar iş yerinin kapalı olduğunu fark etti.
İş yeri sahibi Zekeriya Özkar’ın telefonlara çıkmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar soluğu savcılıkta aldı. Mağdurlar iş yeri kepengi üzerine “Döviz mağdurları 20 kişi toplanıp savcılığa gitmemiz ve avukat tutmamız lazım” yazarak diğer mağdurlarla birlikte hukuk savaşı başlattı. İş yerinin önünde toplanan bazı mağdurlar ise yaşadıkları olayın şaşkınlığını üzerinden atamadıklarını belirtti. 

32 BİN TL VERDİM AMA HİÇ PARA KAZANMADIM 
Mağdurlarından Turgut Kurtulmuş çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, “Döviz bürosu iki gündür kapalı. Bekliyoruz, Allah'ın izniyle onu yakalamaya çalışıyoruz. Kar payı karşılığında çalışıyordu. 32 bin TL verdim ama hiç para kazanmadım. Devletimize başvurduk, savcılığa gittik. Sonucunu almaya çalışacağız” dedi. 
Döviz bürosunun kiracısı olduğunu belirten Mehmet Develi ise, “Kendisi bizim 5 yıldan beri kiracımızdı. Bu güne kadar ödemelerinde herhangi bir aksama olmamıştı. Fakat şimdi bizde madur olduk. Bizim kiramız var sadece alcağımız başka birşeyimiz yok. Kendisinin telefonuna ulaşılamıyor” diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...