Tgrt Haber
11 Kasım 2021 09:47

Polisin dikkati kayıp olayını çözdü! 11 yıllık gizem kimsesizler mezarlığında çözüldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde 11 yıl önce kaybol 17 yaşındaki gencin, polis ekiplerinin dikkatli ve titiz çalışması sonucu olay aydınlatıldı. Gencin denizde boğulduğu ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıkarıldı.

Polisin dikkati kayıp olayını çözdü! 11 yıllık gizem kimsesizler mezarlığında çözüldü
Antalya,Alanya,Kayıp,Genç,Polis

Antalya’nın Alanya ilçesinde 11 yıl önce kaybolan 17 yaşındaki Halit Emdirme’yi ailesi başarılı bir öğrenci olduğu için ödül olarak yaz tatiline Alanya’ya amcasının yanına gönderdi. Evden denize gittiğini söyleyerek amcasının yanından ayrılan Emdirme’den 11 yıldır haber alınamıyordu. Kayıp başvurularına rağmen Emdirme’nin izin rastlanmazken ailesi televizyon programlarına katılarak oğluna ulaşma için ellerinden geleni yaptılar.

POLİS EKİPLERİ PES ETMEDİ

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geçen yıl ilçede kayıp ihbarı yapılan kişilerin bulunması için yeni bir çalışma başlattı. Polisler, kaybolan gencin dosyasını yeniden açarak araştırma yaptı, tüm detayları en ince ayrıntısına kadar araştırdı. Emdirme'nin kaybolduğu tarih aralığında Türkiye genelinde bulunan ve kimlikleri tespit edilemeyen cesetlere ilişkin çalışma başlatıldı.

BOĞULMA VAKALARINA YOĞUNLAŞILDI

Meteorolojiyle yapılan yazışmada o tarihlerde denizin dalgalı olduğu öğrenilince, boğulma vakaları üzerinde yoğunlaşıldı. Alanya'da o tarihlerde denizde bir ceset bulunduğu ve kime ait olduğu belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirlendi. Otopsi raporunda boğularak hayatını kaybeden kişinin 30-35 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu yönünde rapor verildiği görülünce Emdirme'nin annesi Hanife Emdirme'den DNA örneği alındı.

YAKINLARI CENAZESİNİ TESLİM ALDI

Cesetten de alınan örnek İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildi. Yapılan inceleme sonucu örnekler eşleşti ve cesedin kayıp gence ait olduğu tespit edildi.
Bunun üzerine durum aileye bildirildi. Alanya'ya gelen yakınları, Emdirme'nin cenazesinin memleketi Mersin'e nakli için işlem başlattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...